Šport
1322 ogledov

Tako se je končala generalka Slovencev pred domačim SP

alen pajenk tine urnaut Profimedia
Odbojkarji v generalki pred SP ugnali Iran.

Slovenski odbojkarji so v generalki pred začetkom svetovnega prvenstva v Ljubljani in na Poljskem premagali Iran s 3:0 (20, 25, 28). Že v petek bo šlo v Stožicah zares, ko se bo Slovenija pomerila s Kamerunom.

Slovenci so v pripravah na domače SP v petek ugnali Egipt, nato v soboto na težki tekmi Turke, v torek pa še Iran, ki je Slovenijo premagal v ligi narodov. Ob zmagi je pomembno tudi dejstvo, da so slovenski odbojkarji v ključnih trenutkih vseh treh nizov zaigrali zelo zbrano in jih dobili. Enako pomembno je, da so navijači že pokazali, da bodo imeli odbojkarji v Ljubljani tudi močno podporo s tribun.

Vsi trije nizi so bili izredno tesni. Občutno prednost v prvem so si Slovenci priigrali pri vodstvu s 17:12, a so se Iranci z dobrim servisom približali. Niz je nato odločil slovenski blok.

Tudi drugi niz je obetal gladko zmago po vodstvu 18:13, a so gostje razliko počasi topili in na 24. točki Sloveniji preprečili, da dobi odločilno točko za niz. Slovenija je za 2:0 potrebovala tri zaključne žoge.

V tretjem nizu je selektor Gheorghe Cretu dal priložnost tudi odbojkarjem, ki sicer igrajo manj. Po izenačeni igri je pri vodstvu gostov s 23:20 kazalo, da bosta ekipi odigrali še četrti niz, a je Rok Možič z blokom izid poravnal na 24:24. Tudi s kančkom sreče so Slovenci kasneje niz dobili s 30:28. Odločilno točko je dosegel Žiga Štern.

Rok Možič Pred domačim SP Šport Slovenski odbojkarski dragulj: "Kar kocine mi gredo pokonci!" Jan Kozamernik Pogovor pred SP Šport O menjavi selektorja: "Šok terapija je zagotovo uspela!" Gheorghe Cretu Zakaj Slovenija? Šport Novi zvezdniški selektor: "O ponudbi Slovenije nisem razmišljal niti..." Zoran Kedačič Pogovor pred SP Šport Pomočnik novega selektorja: "Tega še ne bi želel razkriti slovenski javnosti!" Tine Urnaut EP v odbojki Pogovor s kapetanom Šport Urnaut: "Želim si, da bi lahko vsak vsaj enkrat občutil nekaj takega!" Metod Ropret, predsednik OKS, na sprejemu odbojkarjev na Kongresnem trgu 2015 "Kot darilo z neba" Šport "Na svetu ni bolj vročega trenerskega imena... In izbral je Slovenijo!"
Komentarjev 1
  • radovednica 08:07 24.avgust 2022.

    Generalka, ki se je "srečno" končala kot "desetarka". Na edinstveni zgodovinski priložnosti te generacije, pred domačimi gledalci, s takšnimi predstavami nimate šans!