Šport
1723 ogledov

Pomočnik novega selektorja: "Tega še ne bi želel razkriti slovenski javnosti!"

Zoran Kedačič Profimedia
Zoran Kedačič je mnenja, da je letos idealna priložnost, da Slovenija doseže velik uspeh tudi na svetovnem prvenstvu.

Ime Zoran Kedačič je med slovenskimi ljubitelji odbojke zelo cenjeno, saj je trenutni trener zamejskega odbojkarskega kluba Aich/Dob iz avstrijske Koroške že vse od leta 2011 del slovenskih odbojkarskih reprezentanc, odlične rezultate pa je beležil tudi na slovenskem klubskem nivoju.

Nekdanji glavni trener slovenskega velikana ACH Volley se je najprej pri reprezentanci kalil kot pomočnik glavnim trenerjem pri mlajših ženskih selekcijah, kasneje pa je to vlogo prevzel pri mlajših kategorijah moške reprezentance. Leta 2017 je samostojno vodil našo moško U17 reprezentanco, v letošnjem letu pa našo U21 reprezentanco.

Metod Ropret, predsednik OKS, na sprejemu odbojkarjev na Kongresnem trgu 2015 "Kot darilo z neba" Šport "Na svetu ni bolj vročega trenerskega imena... In izbral je Slovenijo!"

Prav tako je sprejel vlogo pomočnika prejšnjemu slovenskemu selektorju Marku Lebedewu, svojo vlogo pa je ohranil tudi po nedavni menjavi, ko je Avstralca po ne preveč uspešni ligi narodov (10. mesto) zamenjal eden najbolj iskanih in zaželjenih odbojkarskih strokovnjakov na svetu, Romun Gheorghe Cretu.

Slednji je prevzel vodenje slovenske reprezentance le slabe tri tedne pred začetkom domačega svetovnega prvenstva, a po besedah Kedačiča gredo stvari zaenkrat po načrtih. "Od svetovnega prvenstva nas loči manj kot teden dni, nič nismo nestrpni, delamo vse po načrtu, da bomo čim bolje pripravljeni, smo fokusirani na čim boljšo pripravljenost. Gre za vrhunski dogodek, edinstven, se ga že zelo veselimo in ga komaj čakamo," je enega izmed največjih športnih dogodkov v zgodovini Slovenije napovedal nekdanji dvakratni državni in enkratni srednjeevropski prvak z ACH Volley.

Zoran Kedačič | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenija je v petek in soboto odigrala svoji sploh prvi tekmi pod novim selektorjem, ko je v prenovljeni dvorani Tabor odpravila Egipt (3:0) in Turčijo (3:1). "Prijateljski tekmi sta potrdili, da dobro delamo. Moje mnenje je, da smo v vseh pogledih boljši od naših nasprotnikov, kar smo na igrišču tudi dokazali. Vesel sem tudi, da smo na tekmah lahko dali priložnost vsem igralcem, saj si želimo, da pridejo vsi igralci v optimalno formo, saj jih bomo za tako pomembno tekmovanje potrebovali vseh 14."

Čeprav so nekateri slovenski odbojkarji izrazili željo, da bi svojo pripravljenost preverili proti nekoliko močnejšim nasprotnikom, je bil Kedačič zelo zadovoljen z izborom prvih dveh nasprotnikov, prav tako pa pravi test slovenske odbojkarje čaka že v torek, ko se bodo v Stožicah pomerili proti Iranu, udeležencu zaključnega turnirja letošnje lige narodov, ki nas je v skupinskem delu omenjenega tekmovanja prepričljivo premagal.

"Oba prva nasprotnika sta bila izbrana namensko, saj smo želeli ponuditi več igralnega časa različnim igralcem, saj do sedaj še nismo nič igrali. Prišel je nov selektor, treba je bilo vse na novo postavit, najprej zadeve zgraditi na treningu, nato pa to preizkusiti na terenu. Zato potrebujemo tekme, potrebujemo trening tekme, kot sta bili slednji. Namen teh dveh tekem je tako bil preizkusiti vse te možnosti, ki smo jih pred tem preizkušali že na treningih," je izbor nasprotnikov pokomentiral šoštanjski strokovnjak.

odbojkarska reprezentanca, odbojka Intervju Šport "Fajn je biti drugi na EP, ampak ... Za športnika šteje le zlato."
Kedačič je prevzel mesto pomočnika slovenskega selektorja, ko je na klop sedel avstralski strokovnjak Lebedew, po 10. mestu v ligi narodov pa je ostal na položaju tudi po prihodu izjemnega romunskega strokovnjaka. "Vsekakor je velika čast delati s takšnim strokovnjakom. Delamo za skupno dobro, jaz sem tu, da mu ponudim maksimalno podporo, obenem pa se lahko veliko naučim od njega. Tako kot od vsakega trenerja, bi rad potegnil čim več znanja iz njega, maksimum. Vedno mi je bilo tudi v čast sodelovati s tujimi strokovnjaki, predvsem zato, ker so resnično predani temu, kar počenjo. To si vedno želim biti tudi sam, v tem primeru pač maksimalno pomagati našim fantom, da bi bili čim bolj uspešni na svetovnem prvenstvu."

 

"Zdaj s prihodom novega selektorja je težko govoriti ravno o nekakšnih velikih spremembah, sam bi raje rekel, da smo stvari, ki smo jih vpeljali že prej, še nadgradili in prenesli naprej ter jih spravili še stopničko višje. Zavedati se je namreč potrebno, da smo že tri mesece prej trdo garali, da smo prišli v neko fizično formo, zdaj pa poizkušamo to na terenu izpiliti taktično in tehnično ter vnesti tudi kakšno novo selektorjevo idejo in mislim, da se to že vidi na terenu," pa je Kedačič pokomentiral delo in napredek pod novim selektorjem.

Gheorghe Cretu | Avtor: Tadej Mesarič Tadej Mesarič

Slovenija se je sicer v zadnjem času uveljavila kot prava odbojkarska velesila, saj se je na zadnjih treh izmed štirih evropskih prvenstev dokopala do naslova evropskih podprvakov, prav tako pa se je že v svojem debitantskem nastopu v ligi narodov uspela prebiti vse do zaključnega turnirja najboljše četverice. Nekoliko drugače pa je na svetovnih prvenstvih, saj je ob svojem edinem nastopu zasedla 12. mesto. Letos je tako odlična priložnost, da se pred domačimi navijači omenjeni rezultat močno izboljša.

"Mislim, da je letos primeren čas za uspeh tudi na svetovnem prvenstvu, vsi smo željni dobrega rezultata, v Stožicah pa nas čaka res nekaj neverjetnega. Vsi se tega veselimo. Igrati doma, pred domačimi gledalci… Nadejam se vrhunskega vzdušja, spomnim se, kako je bilo na zadnjem evropskem prvenstvu v Ljubljani, atmosfera je bila na vrhuncu! Želim si predvsem tega, da ti fantje vse še enkrat podoživijo ter da sledi še en uspeh!" je v uspeh naših odbojkarjev prepričan Kedačič, ki pa velikega cilja znotraj reprezentance ni želel deliti z javnostjo.

"O samih ciljih ne bi želel govoriti, sami pri sebi smo si jih zastavili, ne bi pa jih še želel izdati javnosti. To je med nami, naj ostane med nami, lahko pa rečem le, da so cilji zelo visoki!" je zaključil 38-letni slovenski odbojkarski strokovnjak.

Tine Urnaut EP v odbojki Pogovor s kapetanom Šport Urnaut: "Želim si, da bi lahko vsak vsaj enkrat občutil nekaj takega!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice