Šport
1160 ogledov

Urnaut: "Želim si, da bi lahko vsak vsaj enkrat občutil nekaj takega!"

Tine Urnaut EP v odbojki Reševalni pas/Twitter
Dolgoletni slovenski kapetan Tine Urnaut bo čez vsega pet dni popeljal slovenske odbojkarje v boj za nov velik uspeh na največjih tekmovanjih.

Slovenski odbojkarji nas v zadnjih letih navdušujejo s fantastičnimi rezultati. Na zadnjih štirih evropskih prvenstvih so osvojili kar tri srebrne medalje, medtem ko so se v svojem krstnem nastopu v ligi narodov prebili vse do zaključnega turnirja četverice. Edino, kar naši odlični generaciji še manjka, je uspeh na svetovnem prvenstvu.

A zelo kmalu bodo imeli priložnost, da se dokažejo tudi na slednjem, saj se že v petek začenja novo svetovno prvenstvo, drugič v zgodovini pa bo na njem nastopila tudi Slovenija.

In to ne kakrkšnokoli prvenstvo, temveč domače prvenstvo! Slovenija namreč skupaj s Poljsko gosti najmočnejše reprezentance sveta in glede na to, kako so Slovenci pred tremi leti nastopali pred domačimi gledalci na evropskem prvenstvu, razlogov za optimizem ne manjka.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Domačega svetovnega prvenstva se resnično veselimo, komaj čakamo, da se začne tekmovanje. Prej nam seveda prav pridejo te prijateljske tekme, da znova pridemo v tekmovalni ritem in komaj čakamo, da se res začne prvenstvo," je po pripravljalnih tekmah proti Egiptu in Turčiji za Žurnal24 spregovoril dolgoletni slovenski kapetan Tine Urnaut, ki je našo reprezentanco vodil pri vseh večjih uspehih.

"Občutek, ko pred domačimi gledalci v polnih Stožicah popelješ svojo ekipo na igrišče, je fenomenalen. Želim si, da bi lahko vsak vsaj enkrat občutil nekaj takega, ne glede na šport. Takšni trenutki, še posebej ko se poje himna, so nekaj nepozabnega," se je Tine spomnil na minule nastope slovenske reprezentance v razprodanih Stožicah, ko so naši odbojkarji obnoreli Slovenijo že pred tremi leti na evropskem prvenstvu.

Medtem ko je Tine ob vseh večjih slovenskih uspehih poveljeval naši vrsti na igrišču, pa je zelo pomembno tudi, kdo ji poveljuje ob igrišču. Pod največje uspehe naše izbrane vrste sta se tako podpisala dva izvrstna italijanska strokovnjaka Andrea Giani in Alberto Giuliani, tokrat pa bo po njunih sledel poizkušal iti še en veliki trenerski mag, Romun Gheorghe Cretu, ki je v minuli sezoni na klubskem nivoju osvojil skorajda vse, kar se je osvojiti dalo.

Gheorghe Cretu | Avtor: Tadej Mesarič Tadej Mesarič

"Takšna sprememba vedno prinese novo energijo, znanje pri takšnem trenerju sploh ni vprašljivo, gre za vrhunskega trenerja in odlično smo začeli to pripravljalno obdobje in prijateljske tekme, pristop je pravi in moramo le na tak način nadaljevati," je Urnaut razložil, kako se je ekipa odzvala na menjavo trenerja, potem ko je pred vsega dvemi tedni Cretu na mestu selektorja zamenjal Avstralca Marka Lebedewa.

"Ne vem, koliko sta te dve tekmi ponudili odgovorov selektorju, kar se tiče mene, mora biti takšen pristop, kot smo ga pokazali na teh dveh tekmah, prisoten na vsaki tekmi, zavedamo pa se, da s strani nasprotnika nismo bili deležni prevelikega odpora, tako da se že veselim tekme z Iranom, ko nam bo nasproti stal bolj kvaliteten nasprotnik, proti kateremu bomo morali prikazati konstantno igro na visoki ravni. So pa vse te prijateljske tekme zelo dobrodošle," je zmagi nad Egiptom (3:0) in Turčijo (3:1) pokomentiral Urnaut ter obenem napovedal že spektakularen torkov obračun z Iranom, ki je v minuli ligi narodov dokazal, da gre za eno najboljših reprezentanc na svetu, ko se je uvrstil celo na zaključni turnir, kjer se je dostojno upiral tudi kasnejšemu zmagovalcu lige, Franciji.

Slovenija slovenska odbojkarska reprezentanca srebro EP v odbojki Pariz | Avtor: Epa Epa

Slovenija beleži ob številnih odličnih predstavah na evropskih prvenstvih le en nastop na svetovnem prvenstvu, ko je leta 2018 osvojila 12. mesto. Pred polnimi Stožicami in v peklenskem vzdušju slovenskih navijačev bo letos imela zelo lepo priložnost, da doseže novo najboljšo uvrstitev svetovnih prvenstev, morda celo kaj več...

"Zadovoljni bi bili, če bomo odigrali na svoji najvišji ravni, če bomo igrali svojo najboljšo odbojko, če se bomo borili od prve do zadnje točke, če bomo pustili srce na igrišču. Da bomo na koncu prvenstva lahko rekli, da smo dali vse od sebe," je pogovor za Žurnal24 zaključil kapetan aktualnih evropskih podprvakov.

Metod Ropret, predsednik OKS, na sprejemu odbojkarjev na Kongresnem trgu 2015 "Kot darilo z neba" Šport "Na svetu ni bolj vročega trenerskega imena... In izbral je Slovenijo!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.