Šport
22130 ogledov

"Na svetu ni bolj vročega trenerskega imena... In izbral je Slovenijo!"

Metod Ropret, predsednik OKS, na sprejemu odbojkarjev na Kongresnem trgu 2015 Anže Petkovšek
Manj kot teden dni nas še loči od enega največjih športnih dogodkov v zgodovini Slovenije. Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije ga že nestrpno pričakuje, še posebej, ker bo na njem Slovenijo vodil eden največjih odbojkarskih strokovnjakov na svetu.

Slovenski odbojkarji so v prenovljeni dvorani Tabor gostili reprezentanco Egipta ter pod vodstvom novega trenerja Gheorgheja Cretuja tudi vpisali svojo prvo zmago, saj so bili suvereno boljši s 3:0.

Tekmo si je ogledal tudi predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret, ki je kar sijal od zadovoljstva, za kar je imel kar dva dobra razloga.

Tik pred vrati je namreč eden največjih športnih dogodkov v zgodovini samostojne Slovenije, obenem pa bo na njem slovenski izbrani vrsti poveljeval eden največjih odbojkarskih strokovnjakov, za katerega Ropretu še vedno ni jasno, "kako nam je takšen trener padel v roke".

Metod Ropret | Avtor: Profimedia Profimedia

"Če je to največji športni dogodek v zgodovini Slovenije? Težko je ravno vse te dogodke med sabo egzaktno primerjati, zagotovo pa drži trditev, da gre za enega največjih ter verjetno ob sedanjih relacijah v svetovenm športu težko ponovljivih dogodkov," je v pogovoru za Žurnal24 začel Ropret, ki se je strinjal, da ni velik zalogaj takšen dogodek zgolj organizirati, temveč si predvsem pred tem pridobiti dobro ime, da ti takšen dogodek tudi zaupajo.

"Točno takšen vrsti red je pravilen. Najprej smo se seveda morali postaviti v vrsto, res pa je, da smo bili s svojo organiziranostjo prvi, ki smo se ponudili svetovni zvezi, potem ko smo izvedeli, da v Rusiji prvenstva ne bo, da pomagamo. Zavedali smo se, da ne bomo zmogli teh številk, ki so jih obračali z Rusi, ampak bili smo takoj pripravljeni pomagati in to pripravljenost so tudi izjemno cenili in to tudi ves čas poudarjajo."

"Seveda pa ne gre brez stroškov in resnično se moram zahvaliti obema vladama, in prejšnji in sedanji, za to da sta nam prisluhnili in omogočili ta dogodek. Verjamem, da je to enkratna priložnost za nek tak dogodek in sem izjemno vesel, da sem dobil tak občutek, da se v Sloveniji v tako kratkem času, se pravi treh, štirih mesecih, zgodijo tako pomembne odločitve, ki smo jih seveda morali sprejet, če smo hoteli prepričati svetovno zvezo."

Metod Ropret | Avtor: Profimedia Profimedia

"Na koncu nam je vsem vse skupaj uspelo, mi smo na prvenstvo pripravljeni, naj se pripravijo le še navijači. Za fante namreč vem, da so v dobri formi in prvenstvo bo super!" se tega tako težko pričakovanega tekmovanja veseli prvi človek slovenske odbojke, ki je v preteklosti že organiziral veliko resnično odmevnih odbojkarskih dogodkov, s katerimi je prepričal Mednarodno odbojkarsko zvezo, da so nam zaupali še eno veliko tekmovanje.

"V stiski, v kateri se je v tem trenutku znašla mednarodna zveza, tudi njim ni bilo lahko sprejemati odločitve in iskati alternative. Dejstvo, da smo organizirali svetovno prvenstvo do 23 let za ženske, da smo organizirali vrhunsko evropsko prvenstvo leta 2019, da smo nenazadnje 22. maja v Stožicah, kjer so bili prisotni vsi vodilni možje svetovne zveze, vrhunsko organizirali superfinale lige prvakov, je verjetno v tem trenutku pretehtalo. Mi se seveda ne moremo finančno primerjati z nekaterimi najbogatejšimi državami, imamo pa neke druge atribute, kateri so v tem trenutku prevladali."

Vodstvo OZS-ja se je sicer vsega slabe tri tedne pred začetkom prvenstva odločilo za nekoliko nenanavadno potezo, saj je tik pred vrhuncem leta odpustilo selektorja Marka Lebedewa, a ga pri tem zamenjalo z enim najbolj iskanih trenerjev na svetu, Romunom Gheorghejem Cretujem.

Gheorghe Cretu | Avtor: Tadej Mesarič Tadej Mesarič

"To je sicer krstna tekma Cretuja na klopi naše reprezentance, toda naj vam povem, ko sva se pogovarjala o tem, ali bi prišel v Slovenijo, mi je zelo sproščeno dejal, da te fante izjemno dobro pozna, da v njih zaupa ter da nenazadnje on v Stožicah zmaguje," je Ropret predstavil novega selektorja, ki se je prej omenjenega 22. maja v Stožicah s svojim klubom Zakso zavihtel na sam evropski vrh, ko je dobil superfinale lige prvakov.

"Je zelo velika čast, da takšen trener pride v Slovenijo in prevzame našo reprezentanco. Jaz ne vem, kdo in od kje nam ga je namenil, oziroma prinesel. Dejstvo je, da v tem trenutku na svetu ni bolj vročega trenerskega imena, kot je on. In izbral je Slovenijo! Osvojil je vse, kar se je dalo... Upam da bo s tem nadaljeval," je pogovor za Žurnal24 zaključil predsednik OZS-ja.

Gheorghe Cretu Pred SP Šport Novi selektor debitiral z zmago Gheorghe Cretu SP v Sloveniji Šport Po prihodu novega selektorja: Energija je drugačna
Komentarjev 3
  • Toma 11:04 20.avgust 2022.

    Yupi! In kaj bom imel jaz ot tega? Morda kur.. od ovce?