Šport
348 ogledov

Novi selektor debitiral z zmago

Gheorghe Cretu Tadej Mesarič
Slovenci na pripravljalni tekmi zanesljivo ugnali Egipčane.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na pripravljalni tekmi v mariborski dvorani Tabor zanesljivo ugnala izbrano vrsto Egipta s 3:0 (22, 15, 18). V soboto bodo varovanci romunskega trenerja Gheorgheja Cretuja odigrali še tekmo proti Turčiji. Začela se bo ob 16. uri.

Novi selektor Cretu je tako z zmago debitiral na klopi slovenske izbrane vrste, ki je upravičila vlogo favoritov na prvi tekmi zadnjega sklopa pripravljalnih obračunov pred začetkom domačega svetovnega prvenstva.

Slednje se bo začelo v petek, 26. avgusta, Slovenija pa se bo v skupini D najprej pomerila s Kamerunom. Nato v skupinskem delu sledita še dvoboja s Francijo (28. avgust) in Nemčijo (30.). V izločilne boje neposredno napredujeta po dve ekipi iz šestih skupin ter še štiri najboljše tretjeuvrščene reprezentance.

Štiri od šestih skupin bodo potekale v ljubljanskih Stožicah, dve pa v poljskih Gliwicah. Izločilni boji bodo do polfinala prav tako v Ljubljani in Gliwicah, zaključek pa bo v poljskih Katovicah.

Cretu je na prvi tekmi na čelu slovenske reprezentance na igrišče poslal preverjeno zasedbo. Podajalec je bil Dejan Vinčić, sprejemalca sta bila Tine Urnaut in Klemen Čebulj, blok sta sestavljala Jan Kozamernik in Alen Pajenk, korektor je bil Tonček Štern, na mestu prostega igralca pa je igral Jani Kovačič.

V prvem nizu so Slovenci nekaj časa celo lovili Egipčane, nato pa povedli in prišli do prednosti štirih točk (20:16). Egipčani so se v končnici večkrat približali na vsega točko, a so domačini strnili vrste in niz dobili s 25:22.

Klemen Čebulj | Avtor: twitter SloVolley twitter SloVolley

V drugem so slovenski odbojkarji imeli štiri točke naskoka (12:8), po izidu 17:14 pa so dobili osem od naslednjih devetih točk. V nadaljevanju je Cretu priložnost ponudil še Gregorju Ropretu, Roku Možiču, Žigi Šternu, Danijelu Koncilji, Sašu Štalekarju in Janu Klobučarju, slovenska zasedba pa je ves čas povečevala prednost in zanesljivo s 25:18 dobila tudi tretji niz.

Po obeh tekmah v Mariboru pred začetkom domačega SP slovensko zasedbo čaka še ena pripravljalna tekma, in sicer proti Iranu v torek ob 20.30.

Komentarjev 1
  • radovednica 08:07 20.avgust 2022.

    Strašen uspeh, premagati Egipt. Premagajte ZDA ali Brazilijo ali pa samo Iran, starčki, potem se hvalite. Kaj pa nek Egipt v odbojki je? Igrali boste doma, potem, ko boste kmalu odpadli kot knof od gat, se boste pa duvali, kako ...prikaži več "ste dali vse od sebe, kdor ne skače ni slovenc". Budale. kaj pa naj bi to pomenilo? Na koncu bo pa le pomembno, da je organizacija uspela in spet samo hvalisanje, kako so nas v tem vsi pohvalili. Zakaj pa ne bi brez pardona, bili prvi? Edino to bi kaj pomenilo, zakaj ne?

Sorodne novice