Šport
486 ogledov

Nekdanji slovenski velikan ponovno med najboljšimi

TPV Volley Novo mesto TPV Volley Novo mesto
Novomeške odbojkarice brez enega samega poraza po mnogih letih ponovno v prvoligaški konkurenci!

Ženska odbojka ima v Novem mestu že dolgo in bogato tradicijo. Klub, ki se je v letu 2006 celo okitil z naslovom državnih prvakinj, pa je v vseh letih delovanja zabeležil kar nekaj vzponov in padcev.

Pred šestimi leti, ko je bil na dnu, pa se je klub na novo organiziral ter svoje delovanje razširil na celotno jugovzhodno regijo Slovenije. Klub so tako okrepile nekatere igralke iz Bele Krajine, velik bazen igralk pa so našli tudi v klubu POK Krško, s katerim odlično sodelujejo.

Potem, ko je še v sezoni 2016/17 ekipa skoraj izpadla iz druge lige, se je s trdim delom začel vnovičen vzpon kluba, katerega krona je bila letošnja izvrstna sezona, ki jo je ta nekdanji odbojkarski velikan končal kot neporažena ekipa v 2. državni odbojkarski ligi, s čimer so si odbojkarice TPV Volleya Novo mesto po mnogih letih izborile povratek v 1. državno ligo, kjer bodo nastopale v 1. B ligi.

Novomeščanke v 18 krogih prvenstva niso zabeležile niti enega poraza in so imele na koncu neulovljivih 10 točk prednosti pred prvimi zasledovalkami. Ekipa je tako dokazala, da je dozorela v vseh pogledih in lahko z navdušenjem pričakuje naslednjo sezono.

TPV Volley Novo mesto | Avtor: TPV Volley Novo mesto TPV Volley Novo mesto

"Letos smo se po dolgih sezonah težkih tekem in nepredvidenih situacij uspele suvereno uvrstiti v 1. B odbojkarsko ligo. Celotna ekipa, tako igralke kot vodstvo, smo zelo zadovoljne z rezultati in uvrstitvijo, predvsem pa z lepo prikazano igro, ki smo jo tekom sezone stopnjevale. Ker ekip v ligi še ne poznamo, ne vemo točno kaj pričakovati, se bomo pa maksimalno potrudile. Cilji so zaenkrat prikazati čim boljšo igro, predvsem pa v roku nekaj sezon vrniti ekipo Novega mesta nazaj v prvo ligo in se boriti proti ostali slovenski eliti," je v pogovoru za Žurnal24 izjavila kapetanka ekipe Kristina Hafner.

Vzpon med najboljše pa ni prišel sam od sebe, temveč je bilo zanj potrebno ogromno truda in časa. Preporod ekipe pa se je začel pred šestimi leti ko je tudi vlogo izvršnega direktorja kluba prevzel Gorazd Jakše ter se odločil, da je čas, da se ženska odbojka na Dolenjskem prebudi iz zimskega spanja.

"Ta uspeh ni prišel čez noč, za ta uspeh smo trdo garali zadnjih šest sezon, od tega pet sezon s trenutnim trenerjem Krešimirjem Perićem, ki je s to ekipo opravil eno remek delo. Ta današnja ekipa se je prav tako oblikovala skozi zadnjih pet sezon," je o poti skozi trnje do zvezd svojega kluba za Vaš kanal povedal Jakše.

Drugi veliki tvorec uspeha pa je zagotovo odlični hrvaški trener Krešimir Perić, ki že peto leto vodi novomeško ekipo in svoje bogate izkušnje prenaša na dekleta v različnih strostnih kategorijah, ne zgolj pri članicah. V Novem mestu si namreč želijo izpopolniti celotno vertikalo in lepe uspehe dosegati v prav vseh starostnih kategorijah, kar je še eden izmed ključev za uspeh.

OK Kostanjevica na Krki Po velikem preobratu Šport Zgodovinski uspeh slovenskega odbojkarskega "malčka"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice