Šport
277 ogledov

Eden najboljših evropskih igralcev še dve leti v Ljubljani

Nikola Gjorgiev ACH Volley Ljubljana
Kapetan Gjorgiev še vsaj dve leti v dresu ACH Volleya.

Iz tabora najuspešnejšega slovenskega odbojkarskega kluba ACH Volley Ljubljana sporočajo, da je sodelovanje še pred vrhuncem letošnje sezone podaljšal kapetan Nikola Gjorgiev. Igralec in klub sta podpisala dveletno pogodbo, ki priča o obojestranskem zadovoljstvu.

33-letni Makedonec se je v letošnji sezoni izkazal za odlično okrepitev Ljubljančanov. Zvezdnik makedonske reprezentance, ki smo si ga navijači slovenske reprezentance zapomnili, kako nas je uničil na našem domačem Evropskem prvenstvu izpred treh let, pa ne navdušuje zgolj s svojimi predstavami, temveč je svojim profesionalnim pristopom in trdim delom vzor ostalim soigralcem ter pravi vodja na in ob igrišču.

Nikola Gjorgiev | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

Nikola, ki igra na položaju korektorja, je v svoji dosedanji karieri zastopal barve številnih evropskih velikanov, med katerimi najbolj izstopajo Paris Volley (FRA), VfB Friedrichshafen (GER) ter İnegöl Belediyesi (TUR). Pot ga je ponesla tudi v deželo vzhajajočega sonca, kjer se je v sezoni 2016/2017 z ekipo Toray Arrows veselil naslova japonskega prvaka. Klub ACH Volley Ljubljana s katerim se je v letošnji sezoni veselil že dveh lovorik (Pokal Slovenije in MEVZA) pa je enajsti klub v bogati karieri Gjorgieva.

"Izredno sem vesel, da smo se s klubom ACH Volley dogovorili za podaljšanje sodelovanja. Organizacija v klubu je fenomenalna. Tukaj smo osredotočeni izključno na naše delo na igrišču, kar je ključnega pomena pri končnem uspehu ekipe. Glavni cilj s klubom je, da tudi v prihodnje osvajamo lovorike in smo najboljši," je ob podaljšanju sodelovanja povedal 196 centimetrov visoki Gjorgiev.

Nikola Gjorgiev | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

"Tako lepe ekipe kot je ACH Volley Ljubljana v karieri še nisem imel, predvsem najprej kot ljudi okoli sebe, takoj zatem pa tudi kot igralce. Tako se je vse lažje dogovoriti, motivirati ekipo in držati visok nivo forme skozi celotno sezono," je za konec še zaključil velikan evropske odbojke, ki bo tako ljubljansko občinstvo navduševal še vsaj dve leti.

ACH Volley se je sicer s sredino drugo zmago proti Panviti Pomgrad zanesljivo uvrstil v finale državnega prvenstva. Tam bo igral proti Calcitu Volleyju ter lovil še tretjo lovoriko v sezoni, potem ko je osvojil že Srednjeevropsko ligo in Pokal Slovenije, odlično pa je nastopal tudi v Pokalu Challenge, kjer je v polfinalu šele po zlatem nizu priznal premoč kasnejšemu prvaku, francoskemu Narbonnu.

Luka Marovt Kakšen talent! Šport ACH pripeljal najboljšega mladega sprejemalca Evropskega prvenstva OK Kostanjevica na Krki Po velikem preobratu Šport Zgodovinski uspeh slovenskega odbojkarskega "malčka"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice