Šport
957 ogledov

Zgodovinski uspeh slovenskega odbojkarskega "malčka"

OK Kostanjevica na Krki OK Kostanjevica na Krki
Kostanjeviški odbojkarji so se z izjemnim preobratom prvič v zgodovini uvrstili v prvo odbojkarsko ligo.

Posavje velja za veliko tovarno slovenskih športnih talentov. Med drugimi je olimpijske zlate medalje osvajal Brestančan Primož Kozmus, Krško velja za pravi hram slovenskega speedwaya, KK Krško se je pred desetletji z Union Olimpijo boril za naslov državnega prvaka v košarki, RK Krško si je letos priboril vrnitev v Prvo rokometno ligo, kjer bo delal družbo še enemu posavskemu velikanu RK Dobovi, nogometna šola NK Krško pa je veljala za pravo valilnico nogometnih talentov.

Tudi trenutno v nogometni reprezentanci dva izmed najbolj nevarnih slovenskih napadalcev predstavljata Posavca Benjamin Šeško in Robert Berić, mladi košarkarski dragulj Gregor Glas, ki blesti pri beograjskem Partizanu, je najmlajši igralec v zgodovini s vpoklicem v slovensko košarkarsko reprezentanco, rokometne reprezentance pa si ne moremo predstavljati brez Blaža Janca, Nejca Cehteta, Urha Kastelica in Jožeta Baznika.

A en po svetu zelo priljubljeni šport ves čas manjka. To je odbojka. Prav zanimivo je, kako je ta sila priljubljeni šport po nekaterih slovenskih regijah (Posavje, Zasavje, Bela Krajina...) zapostavljen. V Posavju tako najdemo dve ženski ekipi, POK Krško in OD Brestanica, ter zgolj eno moško ekipo - OK Kostanjevico na Krki.

A prav pri slednjem so po izjemnem preobratu spisali pravo športno pravljico ter Posavje postavili na odbojkarski zemljevid Slovenije!

OK Kostanjevica na Krki | Avtor: OK Kostanjevica na Krki OK Kostanjevica na Krki

Pred odbojkarji Kostanjevice na Krki je bilo namreč v soboto, 9. 4. sklepno dejanje dolge in zanimive sezone. V dvorani osnovne šole Kostanjevica na Krki sta se na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za uvrstitev v 1. B državno odbojkarsko ligo pomerila domača ekipa Kostanjevica na Krki ter ekipa Hoč.

Kostanjevčani so bili sicer zelo dolgo v igri celo za senzacionalno prvo mesto v 2. državni odbojkarski ligi, o zmagovalcu pa je celo odločalo zadnje kolo državnega prvenstva, kjer pa si je naslov z zmago sredi Kostanjevice priborila druga ekipa Črnuč.

Toda ni še bilo konec. Kostanjevica si je namreč izborila dodatne kvalifikacije za prvo ligo, kjer pa jih je čakala slovita ekipa iz Hoč, pred nekaj leti eno izmed najmočnejših slovenskih moštev. Da ekipi iz Kostanjevice ne bo niti malo lahko, pa je pokazala že tekma na Štajerskem, ki se je končala s 3:1 za velikega favorita iz Hoč.

Tako Kostanjevičanom pred povratno tekmo v domači dvorani ni ostalo nič drugega kot brezkompromisni napad in prepričljiva zmaga, ki bi jih vodila v tako željeno 1. ligo. In to jim je na krilih izjemnih navijačev ter vzdušja, ki je vladalo na ta zgodovinski večer, tudi uspelo.

Navijači so namreč celotno sezono dihali skupaj z ekipo, ki so jo sestavljali sami domači fantje, in veselje ob junaški zmagi s 3:0, ki je Kostanjevico na Krki postavila ob bok najboljšim odbojkarskim ekipam iz vse Slovenije, je bilo še toliko bolj nepopisno.

"Velika zmaga za kostanjeviško odbojko. Fantje se niso ustrašili, ampak ravno nasprotno. Zaigrali smo sproščeno in bili boljši nasprotnik skozi celotno srečanje ter se zasluženo uvrstili v prvo ligo," je vtise po zmagi naprej strnil trener članske ekipe, Boštjan Tomazin.

Za odbojkarski klub Kostanjevica na Krki, ki neprekinjeno deluje že 16. leto je to največji uspeh v zgodovini kluba. "Gledati naše fante, kako so leteli po igrišču in si prigarali zmago je nekaj najlepšega in neprecenljivo. Vso delo in odrekanje se je danes poplačalo. Vzdušje, ki ga imamo na domačih tekmah od sprostitve protikoronskih ukrepov naprej pa je neverjetno. Kostanjevica diha z odbojko in to se vidi na vsakem koraku," pa je ob odmevnem uspehu dodal vodja kluba Ervin Felicijan, ki je nepogrešljiv člen že od samega začetka, leta 2006.

In kako naprej? "Sedaj je čas, da se glave umirijo in igralci dobro spočijejo. Strokovnemu vodstvu kluba misli že uhajajo v naslednjo sezono, ki bo za klub velik korak naprej, tako v tekmovalnem kot organizacijskem smislu. Cilji kostanjeviškega kluba ostajajo enaki: skrbeti za zdrav razvoj otrok v kraju in širše ter hkrati z načrtnim in sistematičnim delom prihajati do vrhunskih rezultatov, kot je bil
ta,"
so za konec še sporočili iz kluba.

Kostanjevici je tako uspelo! Tudi če pustimo ob strani, da so se prvič v zgodovini uvrstili v 1. ligo, jim je uspelo še nekaj pomembnejšega! Posavje so okužili z odbojko! 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice