Šport
144 ogledov

ACH udaril prvi, Calcit zapretil na koncu

Nikola Gjorgiev ACH Volley Facebook Nikola Gjorgiev.
Odvila se je prva tekma finala moškega odbojkarskega državnega prvenstva.

Odbojkarji ACH Volleyja so na prvi finalni tekmi državne odbojkarske lige premagali moštvo Calcita Volleyja s 3:0. Za 18. naslov prvakov Ljubljančani potrebujejo še dve zmagi, naslednja tekma bo v petek ob 20. uri v Kamniku.

Favorizirani ACH Volley je pričakovano z zmago v domači dvorani Tivoli začel finalno serijo v boju za naslov državnega prvaka. Kamničani, ki so v polfinalu po dveh tesnih tekmah ugnali Merkur Maribor, so bili tokrat z izjemo prikazanega v tretjem nizu precej oddaljeni od presenečenja proti oranžnim zmajem.

Po izenačenem začetku prvega niza so se Ljubljančani prvič resneje odlepili po izenačenju na 9:9. S štirimi zaporednimi točkami so po bloku Mateja Köka za 13:9 prišli do varne razlike, ki so jo nato le še oplemenitili po asu razpoloženega Köka za 18:12. Prvi niz je domačim pripadel s 25:19.

V drugem nizu so se varovanci Matije Pleška dlje upirali favoriziranim domačinom. Vse do minimalnega zaostanka pri 15:16 so ostajali v igri za izenačenje, nato pa so Ljubljančani s štirimi od naslednjih petih točk povedli z 20:16. S tem so pridobili dovolj veliko prednost, da jih manjši padec koncentracije v nadaljevanju ni stal preobrata. Niz so po uspešnem napadu izjemno razpoloženega Nikole Gjorgieva dobili s 25:21.

Kamničani so v tretji niz krenili odločno, po seriji servisov Mitje Gasparinija pa povedli z 8:4. ACH Volley je tekmece lovil in jih ujel pri 13:13 ter nato še povedel s 16:15. Gostov to ni zmedlo, dobili so pet od naslednjih šestih točk in povedli za tri, nato pa imeli pri 24:21 tri zaključne žoge za osvojitev šele drugega niza v tej sezoni proti ACH. Prav vse so varovanci Mladena Kašića izničili ter po novem uspešnem napadu Gjorgieva povedli s 25:24. Sledilo je nekaj izenačenj, tretjo zaključno žogo pa so nato v zmago vendarle pretvorili domači po asu Köka.

Najbolj učinkovit je bil v domači vrsti Gjorgiev, ki se je ustavil pri kar 26 točkah ob 61-odstotni uspešnosti v napadu. Pri gostih sta bila s 13 točkami najbolj uspešna Gasparini in Jan Klobučar, ki pa sta uspešno zaključila le 38 odstotkov napadov.

Kamničani so bili sicer nekoliko bolj uspešni pri sprejemu, dosegli pa so tudi en as (4:3) in en blok več (9:8), a je bila blok-obramba Ljubljančanov na zelo visoki ravni, uspešnost v napadu pa precej boljša (50-36 %).

DP v odbojki, finale (prva tekma):

ACH Volley - Calcit Volley 3:0 (19, 21, 26)
Gjorgiev 26, Kök 12; Gasparini, Klobučar po 13.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.