Šport
12994 ogledov

Kakšne besede novega slovenskega selektorja: "Tu je še huje kot na Poljskem!"

Gheorghe Cretu Tadej Mesarič
Slovenski selektor Gheorghe Cretu naravnost uživa v vzdušju Stožic, kjer je še vedno nepremagan.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je domače svetovno prvenstvo odprla z zmago proti Kamerunu. Čeprav je slavila s 3:0, pa je bila sama tekma dosti težja, kot je morda izgledala na papirju proti "outsiderju" skupine. A čeprav se je Slovenija morala resnično poruditi, da je vse skupaj končala po treh nizih, slovenskega selektorja Romuna Gheorgheja Cretuja Kamerun vseeno ni presenetil.

"Nisem pričakoval ničesar drugega. Pričakoval sem njihovo tveganje od prve točke. To je bila njihova edina priložnost, da ostanejo v igri in na to sem tudi opozoril naše igralce. S Kamerunom namreč ne igraš vsako poletje, šlo je za precejšnjo neznanko, toda v to sem bil prepričan, da bodo tvegali na polno. Ko nekdo tvega, se lahko zgodi, da pridejo trenutki, ko bodo povezali tri zaporedne točke. Kamerun je dobro igral, naredili smo nekaj napak, zaradi česar so ostajali blizu. Brez teh napak bi lahko imeli bolj mirno tekmo," je prvo tekmo v vlogi slovenskega selektorja na večjih tekmovanjih pokomentiral Cretu.

Gheorghe Cretu | Avtor: Profimedia Profimedia

A če je bila prva tekma zahtevna, ker se je igralo proti ekipi, katero moraš premagati, za katero ves svet pričakuje, da jo boš premagal, bo slovenska druga tekma na domačem svetovnem prvenstvu povsem nekaj drugega. Slovenskim junakom bodo namreč nasproti stali aktualni olimpijski prvaki ter zmagovalci lige narodov.

"Vsi se zelo veselimo te tekme. Fantje sem med seboj dobro poznajo, ne srečujejo se zgolj na reprezentančnih tekmah, temveč igrajo med seboj tudi na najvišjem klubskem nivoju. Nekateri igrajo skupaj v istih ekipah, proti drugim igrajo v prvenstvu, proti tretjim v evropskih tekmovanjih. Tu ni več nobenih skrivnosti. Obe ekipi vesta, kaj lahko pričakujeta na tekmi. Upam, da bomo na tekmi zbrani, da tudi v trenutkih, ko bodo Francozi igrali bolje od nas, ne popuščamo in jim nato vrnemo s svojimi serijami," je dvoboj proti prvim favoritom turnirja napovedal slovenski selektor.

Jenia Grebennikov Najboljši na svetu Šport Noro, kaj je o tekmi s Slovenijo povedal veliki francoski zvezdnik

V že dolgo razprodanih Stožicah se tako resnično obeta pravi spektakel, s čimer se je strinjal tudi veliki francoski zvezdnik Jenia Grebennikov, ki je razkril, da se izmed vseh tekem najbolj veseli prav obračuna z domačinom prvenstva. "Ga povsem razumem, tekma bo resnično nekaj posebnega. Pa tu je še huje, kot na Poljskem! Če na pol polna dvorana proti Kamerunu ustvari takšno vzdušje, si sploh ne morem predstavljati, kako bo šele na tekmi proti Franciji! Slovenija ima prav posebne navijače! Imate prav posebno srce in kri! Neverjetno je, koliko energije date svojim igralcem," se ni mogel načuditi trener, ki je že videl in dosegel marsikaj, a so ga slovenski navijači vseeno uspeli presenetiti.

Gheorghe Cretu | Avtor: Profimedia Profimedia

Romunski strokovnjak na slovenski klopi pa ima tudi prav posebno vez z dvorano Stožice, v kateri še ni izgubil. Še pred tekmo s Kamerunom in prijateljskim obračunom z Iranom je namreč v Ljubljani gostoval na superfinalu lige prvakov, kjer je s svojo Zakso kronal izjemno sezono s prepričljivo zmago nad Trentinom s 3:0 ter tako med svoje številne osvojene lovorike dodal še ligo prvakov.

"Prej še nikoli nisem igral v Stožicah. Tudi pred finalom lige prvakov smo še dva dni prej trenirali v Tivoliju, tako da sem prvič vstopil v dvorano vsega en dan pred velikim finalom. Takoj sem začutil nek poseben občutek. Kot da gre za neko domačo dvorano, v kateri bi igral že mnoga leta. Je prav posebna dvorana, ki ima svojo dušo," je pogovor za Žurnal24 pred obračunom s Francozi zaključil Cretu, ki zagotovo upa, da se bo njegova serija nepremagljivosti v Stožicah nadaljevala tudi po tekmi z olimpijskimi prvaki.

Tonček Štern "Obljubim, da..." Šport To pred velikim spektaklom navijačem obljublja junak prve tekme Alen Pajenk SP v Stožicah Šport Alen Pajenk pred spektaklom: "Mislim, da je čas, da..." Andrea Giani Pogovor z velikanom Šport Srbski selektor besen zaradi Slovenije, Giani odgovarja: "Zmaga najboljši" Dejan Vinčić SP v Stožicah Šport Poveljnik slovenske igre zapretil olimpijskim prvakom: "Tudi oni so..." Gregor Ropret SP v Stožicah Šport Gregor Ropret: Takrat so nas konkretno razbili, zdaj pa ... Mitja Gasparini Ni mu žal Šport Slovenski povratnik v reprezentanco: "Česa takega še nisem doživel!" Rok Možič Pred domačim SP Šport Slovenski odbojkarski dragulj: "Kar kocine mi gredo pokonci!" Jan Kozamernik Pogovor pred SP Šport O menjavi selektorja: "Šok terapija je zagotovo uspela!" Gheorghe Cretu Zakaj Slovenija? Šport Novi zvezdniški selektor: "O ponudbi Slovenije nisem razmišljal niti..." Zoran Kedačič Pogovor pred SP Šport Pomočnik novega selektorja: "Tega še ne bi želel razkriti slovenski javnosti!" Tine Urnaut EP v odbojki Pogovor s kapetanom Šport Urnaut: "Želim si, da bi lahko vsak vsaj enkrat občutil nekaj takega!"
Komentarjev 1
  • Ender3 14:40 28.avgust 2022.

    Ta Cretu ima močno karizmo in znanja, Z novinarji komunicira v več jezikih. Igralci Pa ga očitno, zelo spoštujejo in cenijo.

Sorodne novice