Šport
1536 ogledov

Francozi trpeli v stožiškem peklu: "Bilo je tako glasno"

Profimedia
Tekmo Slovenije in Francije je zaznamovala izjemna navijaška kulisa.

Francoski odbojkarji so po velikem preobratu v Stožicah ugnali Slovence s 3:2 v nizih. Olimpijskim prvakom je v četrtem nizu pošteno tekla voda v grlo, kazalo je celo, da so tekmo izgubili, preden jim je pregled s "sokoljim očesom" omogočil nadaljevanje srečanja, kjer so v odločilnem nizu premogli več zbranosti in energije za drugo zaporedno zmago na SP.

Klemen Čebulj SP v odbojki Šport Slovenija se je že veselila zmage proti olimpijskim prvakom, a ...

Pod najboljšo invidividualno statistiko na parketu se je podpisal zvezdnik francoske izbrane vrste Earvin Ngapeth, ki je ob 57-odstotni uspešnosti zbral 29 točk. Med francoskimi odbojkarji sta z dvomestnim številom točk izstopala še Jean Patry (16) in Barthélémy Chinenyeze (15).

Ker je Nemčija s 3:0 v nizih odpravila Kamerun, so si Francozi z drugo zmago že zagotovili napredovanje med 16 najboljših ekip na svetu.

Tako blizu ... Šport "Milijon stvari je bilo pozitivnih, žal so odločile male stvari"

Earvin Ngapeth | Avtor: Profimedia Profimedia
"Nismo odigrali tako, kar znamo, smo pa vsekakor dokazali, da imamo velik karakter. Naredili smo veliko napak na servisu in to bomo v prihodnje morali popraviti. Ob tolikih napakah je težko igrati svojo igro, a najpomembnejša je zmaga. Mentalno smo odigrali zelo dobro, nismo popustili. Čaka nas še ena tekma, nato nato pa velike preizkušnje v izločilnih bojih," je povedal Ngapeth.

Slovenci so se kljub tesnemu porazu prikazali v zelo dobri luči in odigrali eno najboljših tekem letošnjega poletja. K temu so svoj delež pristavili tudi navijači, na tribunah stožiške dvorane je namreč naše fante spodbujalo kar 11.000 gledalcev.

"Dvorana je bila tako glasna," je izjemno navijaško vzdušje pisal Antoine Brizard. "Že pred dvobojem smo to pričakovali, tako da smo uživali. Med tekmo se je bilo kar težko spopadati s tem, vendar smo ostali močni. To je bil popoln začetek za nas in poskušali bomo nadaljevati v tem slogu. Ohranili smo dober ritem pred izločilnimi boji," je dodal.

Antoine Brizard | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.