Šport > Nogomet
1842 ogledov

Ronaldo ne želi, da bi Messi postal svetovni prvak

Lionel Messi Epa
Razlog je povsem preprost.

Upokojeni brazilski nogometni virtuoz Ronaldo Nazario je priznal, da si na prihajajočem SP v Katarju ne želi slavja argentinske reprezentance.

Šestinštiridesetletni nekdanji napadalec Barcelone, Interja in Real Madrida je v 17-letni reprezentančni karieri kareri zbral 98 nastopov za brazilsko izbrano vrsto in osvojil dva naslova svetovnega prvaka v letih 1994 oziroma 2002.

"El Fenomeno" na mundialu 1994, ko je imel komaj 17 let, ni odigral niti minute, osem let kasneje pa je osvojil zlati čevelj za najboljšega strelca prvenstva, na katerem je Brazilija v finalu premagala Nemčijo za njen peti naslov svetovnega prvaka.

Ronaldo Nazario | Avtor: Epa Epa

Ronaldu je na svetovnih prvenstvih uspelo to, o čemer sanja večina profesionalnih igralcev, vključno z Lionelom Messijem, ki se je naslovu najbolj približal leta 2014, ko je argentinska srca v finalu zlomil Mario Götze. "Zamujene priložnosti na tisti tekmi bomo obžalovali do konca življenja," je v enem izmed kasnejših intervjujev priznal Argentinec.

Messi bo imel svojo zadnjo priložnost na prihajajočem prvenstvu v Katarju, Ronaldo pa upa, da se bo Argentinec domov ponovno vrnil praznih rok.

Na vprašanje, ali si želi Messija videti osvojiti naslov svetovnega prvaka, je legendarni Brazilec odvrnil: "Samo kot nacionaliziranega Španca. Rivalstvo med Brazilijo in Argentino je velikansko. Bili smo neverjetne bitke, a vedno na spoštljiv način, kar je nekaj najlepšega v nogometu."

"Neprijetno mi je samo razmišljati o zmagi Argentine na SP. Ali si Messi zasluži naslov? Seveda si ga, toda ne z mojo podporo. Rad ga imam in vem, da bo razumel. Prepričan sem, da sam čuti enako kot jaz," je sklenil Ronaldo.

Uf, kakšna zadrega Šport Kar je Messi storil hlipajočemu novinarju, odmeva širom sveta
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice