Šport > Nogomet
6566 ogledov

Škandal v Franciji: PSG zaradi Messsija na sodišče

Lionel Messi Profimedia
Lionel Messi se je leta 2021 kot prost nogometaš pridružil PSG-ju, potem ko zaradi finančnih omejitev ni mogel podaljšati pogodbe z Barcelono.

Evropsko sodišlče v Luksemburgu bo na pobudo skupine Barçinih navijačev iz Lyona preučilo prestop Lionela Messija k francosjemu prvaku Paris Saint-Germainu.

Navijaška skupina španskega velikana s sedežem v Franciji trdi, da je PSG pri prestopu Messija kršil pravilna finančnega fair-playa, poroča Mundo Deportivo.

Ronaldo Odprl dušo Šport Ronaldo iskreno priznal: "Obiskujem psihoterapijo"

Pariški nogometni velikan naj bi pri dogovoru z Messijem zavestno in namerno ignoriral prav tiste točke pravilnika, zaradi katerih se je bila Barcelona primorana odpovedati svojemu prvemu zvezdniku. ,

Zadevo bo pod drobnogled vzelo sodišče, ki bo opravilo vsa potrebna zaslišanja, nato pa bo presodilo o morebitnem nadaljevanju sodnega postopka.

Lionel Messi | Avtor: Epa Epa

Odvetnik navijaške skupine Juan Branco je odločitev sodišča, da sploh prisluhne njihovemu primeru, že označil za prvo veliko zmago, ob tem pa poudaril, da to še ne zagotavlja končnega uspeha.

Messi se je Parižanom pridružil kot prost nogometaš, klub pa naj bi pravila finančnega fair-playa kršil z njegovo plačo, ki znaša 40 milijonov evrov na sezono.

Pravna vprašanja v zvezi z Messijevim prestopom so se pojavila v najslabšem možnem času za PSG, kjer je trenutno prisotne veliko napetosti v zvezi s prihodnostjo Kyliana Mbappeja. Več o tem TUKAJ.

Nogomet danes

La Liga Šport El Clásico po notah Reala Lionel Messi Z vso silo Šport Barçini navijači udarili po Messiju: "Brezsramni izdajalec"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.