Šport > Nogomet
5397 ogledov

Razkrit razlog, zakaj želi Mbappe zapustiti PSG

Neymar Kylian Mbappe Profimedia
Ponovno je "počilo" na relaciji PSG - Kylian Mbappe.

Po pisanju slovite španske Marce naj bi bile neizpolnjene obljube vodstva PSG-a glavni razlog, da si je francoski nogometni reprezentant znova premislil ter se znova odločil, da zapusti pariški klub.

Vodstvo kluba naj bi namreč prelomilo obljube, ki jih je dalo svojemu zvezdniku ob podaljšanju pogodbe z Mbappejem, ko so iz njega naredili najbolje plačanega nogometaša na svetu.

Prva takšna obljuba naj bi po pisanju Marce bila, da bo postal nesporni vodja njihovega projekta, kar naj bi pomenilo odhod Neymarja iz francoske prestolnice. Mbappe naj bi tako pričakoval, da bo Neymar klub zapustil že to poletje, a je Brazilec aktiviral klavzulo, ki jo je imel v pogodbi, s katero je lahko avtomatično podaljšal pogodbo do leta 2027.

Neymar Kylian Mbappe | Avtor: Profimedia Profimedia

To je bil hud udarec za Mbappeja, kateremu so ob podaljšanju pogodbe zagotovili, da bo imel pomembno vlogo pri kadrovanju ekipe. Tako naj bi tudi Mbappeja vprašali za mnenje o imenovanju novega športnega direktorja Luisa Camposa, prav tako so potrebovali njegovo potrditev za prihod novega trenerja Christopha Galtierja.

Toda, Mbappeju naj bi tudi obljubili, da bo Neymar predčasno zapustil klub, pa čeprav ga je pogodba s klubom vezala do leta 2026. Ne le, da se jim ni uspelo rešiti Brazilca, slednji je celo aktiviral klavzulo in podaljšal pogodbo še za eno leto, kar je zelo razjezilo Mbappeja, kateremu je klub obljubljal, da ima pripravljenega dovolj denarja, da izplača Neymarja, če bo Mbappe želel, da slednji zapusti klub.

Francoz, ki naj bi bil nezadovoljen z Neymarjevim primankljajem profesionalizma, naj bi prav to zahteval, a je klub ugotovil, da mu po novem podaljšanju pogodbe slednje ne morejo predčasno prekiniti, saj bi šlo za preveliko kršenje finančnega fair playa, če bi želeli izplačati Neymarja.

Neymar Kylian Mbappe | Avtor: Profimedia Profimedia

PSG naj bi tako rešitev iskal v prodaji svojega nogometaša, a zanj niso našli pravih interesantov, saj nihče ni želel kriti njegove astronomske plače.

Kot drugo veliko izdajo s strani PSG-a pa naj bi Mbappe videl primer Auréliena Tchouaménija, ki naj bi si ga na vse načine želel videti kot svojega novega soigralca, a mu vodstvo kluba kljub obljubi, da bo lahko sam diktiral okrepitve, njegove želje ni izpolnilo, saj je mladi Francoz okrepil Real Madrid.

Nespoštovanje obljub ter prisotnost Neymarja pa naj bi bila glavni razlog, da si je Mbappe znova premislil in zahteva odhod iz francoske prestolnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice