Šport > Nogomet
1143 ogledov

Ronaldo in Messi izgubila primat tudi na tem področju

messi ronaldo Epa
Prvič po osmih letih je vrh seznama najbolje plačanih nogometašev na svetu zasedel nekdo drug kot Lionel Messi oziroma Cristiano Ronaldo.

Francoski napadalec Kylian Mbappe je po podatkih ameriške revije Forbes s 128 milijoni ameriških dolarjev (131,5 milijona evrov) letnega zaslužka najbolje plačan nogometaš na svetu v letošnjem letu, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Mbappe je tako pri le 23 letih presegel mejo 100 milijonov dolarjev letnega zaslužka, kar je superzvezdnikoma Lionelu Messiju in Cristianu Ronaldu uspelo šele v njunih tridesetih letih, v članku izpostavlja Forbes.

Kylian Mbappe | Avtor: Epa Epa
Po izračunih časopisa bo Mbappe letos iz naslova plače in bonusov ob podpisu nove triletne pogodbe s francoskim prvakom Paris Saint-Germain zaslužil 110 milijonov dolarjev, še 18 milijonov pa bo na njegov račun kapnilo z naslova pokroviteljstev.

V zadnjem obdobju francoski napadalec postaja vse večja blagovna znamka. Pojavil se je na naslovnici video igrice Fifa 23 proizvajalca EA Sports, ustanovil lastno produkcijsko podjetje Zebra Valley in vlagal v platformo za nove tehnologije Sorare, izpostavlja Forbes.

Na drugem mestu med zaslužkarji je Mbappejev soigralec pri PSG, Messi, ki bo letos zaslužil 120 milijonov dolarjev (123,2 milijona evrov), medtem ko je Ronaldo na tretjem mestu s 100 milijonov dolarjev zaslužka (102,67 milijona evrov).

Argentinec in Portugalec sta vse od leta 2014 na prvih dveh mestih, letos pa ju je prehitel mladi Francoz. Kljub temu pa sta še vedno največja zaslužkarja iz naslova pokroviteljstev. Ronaldo bo na ta račun letos zaslužil 60 milijonov dolarjev, Messi pa 55 milijonov.

Kot še dodaja Forbes, bo 10 najbolje plačanih nogometašev letos zaslužilo 652 milijonov dolarjev (669,4 milijona evrov), kar je 11 odstotkov več kot lani.

Lestvica najbolje plačanih nogometašev po podatkih Forbes
Nogometaš (klub)            Zaslužek (v milijonih USD)
 1. Kylian Mbappe (PSG)                      131,5
 2. Lionel Messi (PSG)                       120,0
 3. Cristiano Ronaldo (Manchester United)    100,0
 4. Neymar (PSG)                              87,0
 5. Mohamed Salah (Liverpool)                 53,0
 6. Erling Haaland (Manchester City)          39,0
 7. Robert Lewandowski (Barcelona)            35,0
 8. Eden Hazard (Real Madrid)                 31,0
 9. Andres Iniesta (Vissel Kobe)              30,0
10. Kevin De Bruyne (Manchester City)         29,0
Komentarjev 1
Sorodne novice