Šport > Nogomet
1890 ogledov

Razkrit datum Messijeve vrnitve v Barcelono

Lionel Messi Epa
Lionel Messi naj bi se po izteku pogodbe s PSG-jem spet pridružil nekdanjemu klubu.

Argetinski napadalec Lionel Messi se po navedbah dobro obveščenega vira vrnil v Barcelono. Vrnitev je predvidena za leto 2023, ko bo 35-letniku potekla pogodba z aktualnim delodajalcem Paris Saint-Germainom.

Messi se je Barceloni pridružil v rani mladosti in čeprav je vselej veljalo, da bo v katalonski prestolnici ostal do konca kariere, je lani prišlo do nepričakovanega preobrata.

Argentinec je sicer želel podaljšati svojo zvestobo, vendar finančno stanje kluba tega ni dopuščalo. Kasneje se je izkazalo, da je imel Messi v pogajanjih z Barcelono tudi precej konkretne zahteve. Več o tem TUKAJ.

Messijeva vrnitev v Španijo je napovedala argentinska novinarka Veronica Brunati, vendar v tem trenutku ni jasno, kakšno težo gre pripisovati njenim besedam. "1. julija 2023 bo Messi igralec Barcelone," je zapisala.

Slavko Vinčić Zakuhal incident Šport Pri Barceloni z vso silo nad Slovenca, Xavi: "Sem jezen in ogorčen!"

David Cartlidge, urednik na ESPN-u, je potrdil, da je Brunatijeva ena bolj zanesljivih argentinskih novinark, ki naj bi imela povezave tudi z Messijevim ožjim krogom. Športni novinar in komentator Andy West je prav tako ocenil, da Brunatijeva "ve, o čem govori".

Messiju je vrata za vrnitev na Camp Nou pred dnevi odprl podpredsednik Barcelone Eduard Romeu. "Finančno bi bilo izvedljivo, ker bi se vrnil kot prost igralec. Toda to je odločitev trenerskega štaba in igralca. Proračun tega ne predvideva, je pa izvedljivo. Messi je ikona Barcelone. To bo vedno njegov dom."

O možnosti Messijeve vrnitev je spregovoril tudi trener Xavi, ki si je z Argentincem dolga leta delil slačilnico. "Bomo videli, zdaj ni pravi trenutek za pogovore o tem. Vsi veste, da ga imam rad. Lio je moj prijatelj in vedno mu bom želel najboljše. Barça je njegov dom, vendar mu ne delamo nobene usluge, ko se pogovarjamo o njegovi prihodnosti. Pustimo ga, da uživa v Parizu. Želim mu vse dobro."

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice