Šport > Nogomet
84 ogledov

Barcelonino poslovanje stabilizirano

Barcelona, plakat pred Camp Nouom Žurnal24
Nogometni klub Barcelona bo imel v aktualni sezoni proračun v višini 1,255 milijarde evrov.

Kot vse kaže, so se Barcelonine finance po večletni krizi končno stabilizirale. V minuli sezoni je klub ustvaril 98 milijonov evrov dobička, v novi pričakujejo dobiček v višini 274 milijonov, poročajo agencije.

Barcelona se je finančne sanacije kluba lotila tudi s prodajo 25-odstotnega deleža televizijskih pravic ameriški družbi Sixth Street za naslednjih 25 let. S tem je končno popravila svoj položaj v La Ligi in izšla iz kroga, ki krši finančni fair play. V klubu so zato prodali tudi nekatere nepremičnine.

Novi so tudi nekateri sponzorji, kar je klubu poleti omogočilo nakup okrepitev Roberta Lewandowskega, Raphinhe in Julesa Koundeja, brez odškodnine pa so se klubu pridružili Andreas Christensen, Franck Kessie, Hector Bellerin in Marcos Alonso.

Katalonski nogometni velikan je po oceni Forbsa druga najvrednejša ekipa na svetu z vrednostjo petih milijard evrov, s 5,1 milijarde jo prekaša le španski večni tekmec Real, vrednotenje povzema hrvaška tiskovna agencija Hina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.