Šport > Nogomet
3642 ogledov

Pri Barceloni z vso silo nad Slovenca, Xavi: "Sem jezen in ogorčen!"

Slavko Vinčić Profimedia
Barcelona je bila v 92. minuti tekme lige prvakov proti Interju najverjetneje oškodovana za čisto enajstmetrovko.

Nogometaši Interja su uspeli na derbiju 3. kroga lige prvakov premagati Barcelono z 1:0, a ostaja občutek, da je imel italijanski klub precejšnjo sodniško pomoč, saj je bila Barcelona najverjetneje oškodovana za čisto enajstmetrovko v 92. minuti tekme.

Inter je svoj edini zadetek dosegel ob koncu prvega polčasa po izjemno natančnem strelu Hakana Čalhanogluja, medtem ko je bil zadetek Barcelone v drugem polčasu upravičeno razveljaljevljen zaradi igranja z roko, a ostaja veliko vprašanje, zakaj nato ni bila dosojena tudi enajstmetrovka za Barcelono, ko je v sodnikovem podaljšku Denzel Dumfries z roko snedel žogo z glave Ansuja Fatija.

Barcelona je pričakovala, da bo slovenski sodnik Slavko Vinčić pokazal na najstrožjo kazen, a je njegova piščalka ostala nema. Ker pa slednji ni imel najboljšega zornega kota, se je vseeno pričakovalo, da se bo vmešal vsaj VAR ter poklical Slovenca, naj si še enkrat ogleda situacijo. Toda signala iz VAR sobe preprosto ni bilo...

O tem, kako očitna ja bila enajstmetrovka za Barcelono, dosti govori tudi video posnetek izraza na obrazu trenerja Interja Simoneja Inzaghija, ki prav tako skorajda ni mogel verjeti, da se je njegovi ekipi uspelo izvleči brez najstrožje kazni.

Po tekmi je trener Barcelone Xavi Hernandez čakal na pojasnilo Vinčića, a mu slednji naj ne bi želel argumentirati svojih odločitev, kar je zelo razjezilo katalonskega trenerja, kar je dal jasno vedeti tudi na tiskovni konferenci po koncu tekme.

"Sem jezen in ogorčen. To je bila krivica. Ne najdem druge besede kot ogorčenje. Sodnik bi nam moral pojasniti svojo odločitev. To je bila zame čista igra z roko. Sem jezen in ne razumem, kaj se je zgodilo. Sodniki bi morali spregovoriti o podobnih odločitvah. To bi nam pomagalo, da se stvari razjasnijo," je bil nezadovoljen Xavi, katerega je zmotil predvsem odnos slovenskega sodnika, ki ni želel pojasniti spornih odločitev.

Slavko Vinčić | Avtor: Profimedia Profimedia

Nad sojenjem je bil besen tudi Sergi Roberto, katerega je zmotilo, da so njihov zadetek zaradi igranja z roko razveljavili, ob nasprotnikovem igranju z roko pa si sodniki niso niti ogledali ponovljenega posnetka. "Nam so zaradi igranja z roko razveljavili zadetek, nato pa nismo dobili enajstmetrovke, ko je z roko igral nasprotni igralec. Sem besen, to je nekaj neverjetnega."

Španski mediji tako zdaj že poročajo, da pri Barceloni pripravljajo tudi uradno pritožbo, ki jo bodo naslovili na Uefo. Poleg same pritožbe nad minulo tekmo in sojenjem pa naj bi med drugim zahtevali tudi to, da nizozemski sodnik Pol van Boekel, ki je bil v torek zadolžen za VAR, nikoli več ne sodi na tekmah Kataloncev. Slednjega so si namreč zapomnili tudi po nedosojeni enajstmetrovki nad Ousmanejem Dembelejem s tekme proti Bayernu, ko je bil rezultat še 0:0.

Liga prvakov Liga prvakov Šport Še drugi poraz Barcelone, katastrofa Ajaxa

Barcelona je sicer po novem porazu v zelo težki situaciji, saj ima po treh krogih vsega tri točke, medtem ko ji Bayern München in Inter bežita že za šest, oziroma tri točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice