Šport > Nogomet
591 ogledov

Barcelona se bo odela v Realove barve

Barcelona, plakat pred Camp Nouom Žurnal24
Katalonski mediji so razkrili, da bo v prihodnji sezoni drugi (gostujoči) dres Barcelone bel. To pa je ob dejstvu, da je bela barva zaščitni dres osovraženega rivala Real Madrida, v Kataloniji dvignilo precej prahu.

"To, kar je v četrtek razkril športni dnevnik Sport, ni pustilo ravnodušnega nikogar," danes piše madridski časnik AS. Kot še razkrivajo katalonski mediji, naj bi proizvajalec športne opreme Nike v preteklosti upravnemu odboru Barcelone na mizo že večkrat dal belo opremo, a je bila ta vselej zavrnjena. Tokrat je predsednik Joan Laporta v nasprotju z njegovim predhodnikom Josepom Mario Bartomeuom dal zeleno luč belemu projektu. Še več: upravni odbor Barcelone verjame, da bo beli Barcin dres eden najbolje prodajanih v zgodovini kluba. 

Seveda je veliko debate o ustreznosti odločitve sprožila prav bela barva, tj. barva največjega Barceloninega rivala – Real Madrida. A pogled v zgodovino kaže, da so navijači blaugrane nekoč, nazadnje sicer pred več kot 40 leti, že sprejeli belo barvo. Pogled v arhive kaže tudi na to, da je Barcelona v belih dresih leta 1952 osvojila Copo Latino v Parizu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.