Šport > Nogomet
1900 ogledov

Velik šok: prvi zvezdnik ima vsega dovolj, januarja želi oditi

Kylian Mbappe Profimedia
Kylian Mbappe, okoli katerega PSG gradi ekipo v zadnjih letih, ima vsega dovolj. Že januarja želi zapustiti Parižane, danes poroča španska Marca.

Razočarani prvi zvezdnik PSG-ja Kylian Mbappe si želi zapustiti klub iz francoske prestolnice, danes, sklicujoč se na vire iz kluba, trdi španska Marca. Razlog? Nezadovoljstvo zaradi praznih obljub, ki jih je dobil ob koncu (ne)prestopne sage letos poleti. Takrat so mlademu Francozu ponujali nebesa, samo da bi podpisal novo pogodbo s Parižani in se ne bi preselil v madridski Real. A večina teh obljub je postala neizvedljvih, ugotavljajo španski novinarski kolegi. 

"Odnos med Mbappejem in PSG-jem je popolnoma uničen," so za Marco razkrili viri iz pariškega kluba. "Ni več poti nazaj," še dodajajo.

Zdaj ima Francoz vsega dovolj, udaril je po mizi in zahteval prestop v zimskem prestopnem roku, pišejo španski novinarji. A kot se zdi, se Mbappe (znova) ne bo preselil v Madrid, saj naj bi bil eden od pogojev PSG-ja, da v Real Madrid ne odide. Tako se, ugotavljajo Španci, zdi najverjetnejša opcija prestop v Liverpool. "Kamor koli, samo ne v Real Madrid," je namreč pogoj PSG-ja, pišejo pri Marci. Uradnih razlogov za takšne zahteve ni, a zdi se, da bi vse skupaj lahko bilo povezano s sporom med ustanovitelji Superlige, med katerimi je predsednik Reala Florentino Perez, in zagovorniki Uefinega tekmovanja Liga prvakov, velik zagovornik katerega je tudi predsednik PSG-ja Nasser Al-Khelaifi. Ta se je sicer na vse kriplje trudil, da bi v klubu letos poleti zadržal Mbappeja, ponudil mu je megalomansko pogodbo, s katero je postal najbolje plačani nogometaš na Zemlji. 

Da nekaj v klubu "ne štima", pove tudi zadnje razkritje francoskega časopisa L'Equipe, ki trdi, da je Mbappe pravzaprav s Parižani podaljšal pogodbo le do leta 2024 in ne do 2025, kot je bilo rečeno ob njegovi predstavitvi, ko je poziral z majico, na kateri je pisalo 2025. Kot ugotavlja Marca, bi zaradi vseh navedenih razlogov in nesoglasij z Mbappejem, PSG zanj lahko zahteval "le" 100 milijonov evrov. 

Kylian Mbappe | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.