Šport > Nogomet
1624 ogledov

Ronaldo iskreno priznal: "Obiskujem psihoterapijo"

Ronaldo Epa
Brazilski "El Fenomeno" je spregovoril o pomenu duševnega zdravja med profesionalnimi športniki.

Svojčas najboljši nogometaš na planetu Ronaldo je priznal, da že več kot dve leti obiskuje psihoterapevta z namenom, da bi bolje razumel sebe in s tem ljudi, ki ga obkrožajo.

Upokojeni brazilski napadalec je v promocijskem intervjuju za Marco pred objavo dokumentarca 'The Phenomenon: the rise, fall and redemption of Ronaldo' spregovoril o pomenu duševnega zdravja med profesionalnimi športniki.

"Danes obiskujem psihoterapijo. Obiskujem jo že dve leti in pol in lahko rečem, da sebe razumem bolje kot kadarkoli prej. Pripadam generaciji igralcev, ki smo bili vrženi v areno, od nas pa se je pričakovalo, da bomo brez kančka drame vedno dali vse od sebe. Če pogledam nazaj, smo bili izpostavljeni velikemu psihološkemu pritisku, ne da bi nas na to kakorkoli pripravili. V tistem času se nihče ni oziral na duševno zdravje igralcev," je povedal 46-letnik.

Ronaldo | Avtor: Epa Epa
Prepričan je, da so današnji igralci bolje opremljeni za reševanje čustvenih stisk, kar je delno povezano tudi z razvojem družbenih omrežij. "Dandanes so igralci deležni neprestane oskrbe. Na voljo imajo vsakodnevno zdravniško pomoč in so predmet temeljitega preučevanja: profil igralca, kako reagira, kako bi moral reagirati, itd. V mojem času tega ni bilo, žal, pa čeprav se že zelo dolgo zavedamo, da lahko nogomet povzroča velik stres in odločilno vpliva na preostanek našega življenja."

Ronaldo je kot nogometaš preživljal težke čase. Čeprav so ga pestile fizične težave, pa so mu poškodbe, ki so močno krojile potek njegove kariere, pustile hude duševne posledice. "Takrat se tega nismo zavedali, sploh nismo vedeli, da to obstaja. Naša generacija je te reči preprosto ignorirala. Mnogi so prestajali težke čase ter zapadli v depresijo zaradi pomanjkanja zasebnosti in svobode. Težave so bile zelo očitne, rešitev pa ni bilo od nikoder," je pojasnil nekdanji prejemnik zlate žoge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice