Šport > Nogomet
4626 ogledov

Marko Milić sporočil novico, ki je pošteno osrečila Hrvate

Hrvaška vlada Profimedia
Hrvaška bo naslednje leto začela graditi nov nogometni stadion v Zagrebu, je napovedal tiskovni predstavnik vlade Marko Milić na hrvaški nacionalni televiziji HRT. Država bo v naslednjem obdobju obnovila ali zgradila tudi nekatere druge športne objekte po državi, ki veljajo za objekte nacionalnega pomena.

"Lahko vam povem, da bomo začeli graditi stadion v Zagrebu. Država bo pri tem sodelovala v finančnem pogledu, v projekt pa bodo vključeni tudi drugi," je dejal Milić v oddaji Otvoreno na HRT.

Pojasnil je, da so ob posvetovanju ministrstva za finance in ministrstva za turizem našli finančna sredstva, potrebna za gradnjo novega stadiona v Zagrebu, na katerem bi igrala nogometni klub Dinamo in hrvaška reprezentanca.

Milić je napovedal tudi obnovo, gradnjo, nadgradnjo in rekonstrukcijo športnih objektov v drugih delih države. "Podlago za to nam daje novi zakon o športu, ki začne veljati v začetku novega leta. Zakon prinaša novost, da vlada s svojo odločitvijo določi športne objekte, za katere meni, da so nacionalnega pomena," je pojasnil.

Poudaril je, da si Hrvaška zasluži mrežo sodobnih stadionov, ki bodo zgrajeni v srednjem in kratkoročnem obdobju in zaradi katerih bo lahko kandidirala za različna evropska tekmovanja.

Pogovore o gradnji novega stadiona v zagrebškem Maksimirju, kjer stoji stari nogometni stadion, je v oddaji potrdil tudi Željko Matijašec iz urada zagrebškega župana. Pojasnil je, da mora mesto za gradnjo dobiti še soglasje Zagrebške nadškofije, saj v zadnjih 25 letih niso rešili premoženjsko-pravnih odnosov na zemljišču, kjer je stadion v Maksimirju.

Komentarjev 2
  • Ender3 15:12 12.oktober 2022.

    Plenkotu in HDZ teče voda v grlo in sedaj ponujajo korenček svojim volilcem.. Politika je , najbolj umazana stvar...

  • jakec1575 07:41 12.oktober 2022.

    Kradeze nima denarja za poruseno Petrinjo, porusen in potresno nevaren Zagreb. Ima pa za stadione. Kruha in iger. Ali kako se nek narod pusti nategnit analno