Šport > Nogomet
167 ogledov

Navijači in cepljenje: takšna bodo pravila na SP 2022

SP 2022 Katar 2022 mundial Profimedia
Navijačem se za ogled nogometnih tekem na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Katarju ne bo potrebno cepiti proti covidu-19.

Cepljenje proti novemu koronavirusu ne bo obvezno za več kot milijon navijačev, ki se bodo letos odpravili na svetovno prvenstvo v nogometu v Katarju, so danes sporočile oblasti te zalivske države, navaja francoska tiskovna agencija AFP..

Vsi obiskovalci, starejši od šest let, bodo morali predložiti negativne teste na covid-19, preden bodo odleteli v Katar na turnir, ki se bo začel 20. novembra, so oblasti zapisale v novih zdravstvenih smernicah.

Devetindvajsetdnevni turnir bo prvi večji svetovni športni dogodek z navijači po izbruhu pandemije novega koronavirusa.

Navijači bodo morali na javnem prevozu v Katarju nositi maske in vsak, ki bo pozitiven na covid-19, "bo moral v izolacijo v skladu s smernicami ministrstva za javno zdravje", je sporočilo ministrstvo za zdravje.

Ministrstvo je dodalo, da lahko igralce, sodnike in uradne osebe prisili, da ostanejo v varnem "bio-mehurčku", če se bodo povečali primeri okužb z novim koronavirusom, "da se omogoči varno delovanje in nemoten potek ter nadaljevanje dogodka".

SP 2022 Katar 2022 mundial | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice