Gorenjska
250 ogledov

Cepljenje v Kranju odslej dvakrat tedensko

Omikron cepljenje testiranje Profimedia
Zaradi povečanega zanimanja za cepljenje proti koronavirusni okužbi bodo odslej naprej v Zdravstvenem domu Kranj tedensko organizirali dva cepilna dneva, poleg srede še četrtek, 28. in 29. september, in tako bo tudi v oktobru.

Ob sredah ostaja popoldanski termin od 13. ure do 15.30, ob četrtkih pa na cepljenje vabijo od 10. do 13. ure. Kot poživitveni odmerek bo na voljo tudi najnovejša različica Pfizerjevega cepiva BA4-5, ki »pokriva« trenutno najbolj razširjeno različico virusa Covid-19 v Sloveniji, na voljo bo prav tako prilagojeno cepivo Moderne - B1.

Poleg podvojenih terminov bodo v zadnjem oktobrskem tednu, se pravi od 26. do 28. oktobra, v kranjski vojašnici na Bleiweisovi v sodelovanju s Slovensko vojsko pripravili tri zaporedne dneve množičnega odprtega cepljenja tako proti covidu kot tudi proti sezonski gripi. Dobava cepiva bo namreč šele v drugi polovici meseca, so sporočili iz ZD Kranj.

Po današnjih podatkih Sledilnika covid-19 je na območju Mestne občine Kranj aktivno okuženih 633 prebivalcev, od teh so jih včeraj na novo potrdili 63. V nekaterih sosednjih občinah so epidemiološke razmere slabše kot v Kranju, in sicer je v občini Škofja Loka aktivno okuženih 339 prebivalcev, občini Medvode 210, v občini Železniki 206, občini Šenčur 178, v občini Preddvor 56 in občini Naklo 55.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.