Šport > Nogomet
4214 ogledov

Trenutek, ko so se sanje razblinile v prah: "Težko mi je in zelo boli"

Reševalni pas/Twitter
Klubski soigralec Jana Oblaka se je zlomil ob novici, da se ni uvrstil na seznam za nastop na SP 2022 v Katarju.

Brazilski napadalec Matheus Cunha se ni znašel na seznamu brazilskega selektorja Titeja za nastop na prihajajočem mundialu v Katarju. Selektor petkratnih svetovnih prvakov ob veliki gneči na napadalni polovici igrišča ni našel prostora za člana Atlética, ki že nekaj časa ne najde izhoda iz krize.

Cunha je v letošnji sezoni odigral 16 tekem oziroma 487 minut v vseh tekmovanjih, vpisal pa je samo dve asistenci.

Zaskrbljujoča strelska suša sicer cenjenega nekdanjega napadalca berlinske Herthe je bržkone odločilno vplivala na odločitev selektorja Titeja, ki mu napadalnih orožij ne manjka. Ob Neymarju, Gabrielu Jesusu, Richarlisonu in Viniciusu Jr. bo v Katarju priložnost dodbil še Gabriel Martinelli.

Skrušeni Cunha je svojo reakcijo po razkritju seznama objavil na spletu s pripisom: "Hvala vsem, ki me bodrite s sporočili. Težko mi je in zelo boli, a tudi to je del nogometa."

Matheus Cunha | Avtor: Epa Epa
Navijači na družbenih omrežjih so ga v velikem številu pozivali, naj čim prej zapusti madridski klub. "Stil igre, ki ga goji Atletico in trener Diego Simeone, mu ne ustreza, tako kot ne ustreza Joau Felixu. Zato je pomembno, da si vsak nogometaš izbere ustrezen klub," je zapisal nek pristaš Brazilca.

"Namesto da se je pridružil Atléticu, bi moral Matheus Cunha kariero nadaljevati v Bundesligi," je dodal drugi.

"Naredil je napako. Simeone svojim igralcem ne pusti, da bi zasijali. Še vedno je mlad in čaka ga svetla prihodnost, če bo pobegnil iz Atlética," je zapisal tretji.

Pred kratkim je ostre kritike na račun Simeonejeve nogometne filozfije izrekel nekdanji italijanski reprezentant Antonio Cassano. "Atléticov stil igre je sramoten. Nogomet je treba igrati in ustvarjati priložnosti za zadetke. Ne moreš se samo braniti," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.