Šport > Nogomet
358 ogledov

Ukrajinci besni! Zahtevajo izključitev tudi te države s SP v nogometu

Iran, nogomet Profimedia
Šahtar Doneck želi izključitev Irana s svetovnega prvenstva v nogometu.

Vodstvo ukrajinskega nogometnega kluba Šahtar Doneck zahteva, da Mednarodna nogometna zveza (Fifa) reprezentanci Irana prepove igranje na svetovnem prvenstvu konec leta v Katarju in da naj ga zamenja reprezentanca Ukrajine. Razlog je domnevna uporaba iranskih brezpilotnih letal, ki jih je Rusija uporabila v vojni z Ukrajino.

"Medtem ko se bo iransko vodstvo zabavalo ob gledanju reprezentance na SP, bodo Ukrajince ubijala iranska brezpilotna letala in iranske rakete," je na družbenem omrežju Facebook zapisal generalni direktor kluba Sergej Palkin, poročajo tuje tiskovne agencije, med njimi francoska AFP in nemška dpa.

Iran, nogomet | Avtor: Profimedia Profimedia

Palkin je pozval Fifo, da naj Iran zamenja Ukrajina, potem ko je ta "dokazala, da je vredna nastopa" na SP. Iranski reprezentanci pa naj se nemudoma prepove igranje na prvenstvu zaradi neposrednega sodelovanja države v terorističnih napadih na Ukrajince. "Zamenjava Irana z Ukrajino bi bila zgodovinsko in športno upravičena," je dejal Palkin in dodal, da poziva vse, da se pridružijo pritisku na nogometno birokracijo.

To ni sicer prvič, da je Palkin pritisnil na Fifo zaradi njenih odločitev po ruski invaziji na Ukrajino, ki se je začela februarja. V zadnjih mesecih se je generalni direktor spravil na nogometno vodstvo zaradi njegove sporne odločitve, da tujim igralcem dovoli, da brez odškodnine zapustijo ukrajinske klube in pobegnejo pred vojno.

Komentarjev 1
  • Ender3 18:14 24.oktober 2022.

    Kaj, sedaj bodo pa Ukrajinci o vsem odločali ? Zadaj njih je itak, Amerika. Nevedo več, s čim bi škodovali preostanku sveta..

Sorodne novice