Svet
26822 ogledov

Srhljivo: posadka mrtva, tank peljal naprej!

tank Ukrajina Epa
Ostri spopadi na ukrajinskem bojišču so prepredeni s podobami groze.

V zadnjih dneh so v Ukrajini v ospredju raketni napadi na civilna področja. Obenem se Rusi na vzhodu trudijo spet vzpostaviti kontrolo nad mestom Bahmut in okolico, medtem ko Ukrajinci pritiskajo proti strateško pomembnemu Hersonu.

Ponedeljkov jutranji napad na civilna področja Kijeva je bil izveden z droni kamikazami, te naj bi v Rusijo dobavljal Iran. Več ur lahko lebdijo v zraku, nato pa se spustijo nad tarčo in eksplodirajo. Iran sicer zanika, da bi jih dobavljal Rusiji, ta pa navedb še ni komentirala.

Na enem od posnetkov, ki je verjetno nastal v okolici Bahmuta ali Soledarja v donješki regiji, je moč videti nenavaden in precej srhljiv prizor, v katerem nastopa ruski tank T-80BV.

Oklepno vozilo je zadel eden od ukrajinskih izstrelkov in uničil eno od njegovih gosenic. Eksplozija je ubila ali vsaj hudo ranila člane posadke.

Tank je namreč, z delno onesposobljenim krmilnim sistemom, neprestano delal kroge na opuščenem polju, kjer ga je zadelo eksplozivno telo.

Ukrajinske sile so v soboto sprožile novo ofenzivo za osvoboditev južne regije Herson, medtem ko se na vzhodu države, zlasti v bližini mesta Bahmut, soočajo z zelo težkimi razmerami. Tako ukrajinske kot proruske oblasti sicer poročajo, da so bile tarča raketnih in letalskih napadov, ki so terjali številne žrtve.

Komentarjev 11
  • Ender3 15:22 17.oktober 2022.

    Kje so pa Toninčki in ostali zagovorniki boxerjev ?. Podobno ali še slabše bi se zgodilo posadki v njih. S to razliko, da predstavljajo slabšo zaščito ob mnogo večjij stroških zanje. Ognjena moč pa, je itak neprimerljiva...

  • Cccc 14:31 17.oktober 2022.

    kreten

  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 14:24 17.oktober 2022.

    Bravo Rusi! Brez milosti nad ukrajinske naciste!

Sorodne novice