Svet
450 ogledov

V Ukrajini izdelujejo vojaške igrače za najmlajše

vojaške igrače Ukrajina
1/6
Epa
Država se je znašla v težkih razmerah, kar kliče po angažiranju vseh sil.

Ukrajina je že več kot sedem mesecev tarča ruske invazije. Žrtve se kopičijo na obeh straneh, umrlo je že na desettisoče ljudi. Škoda na infrastrukturi je ogromna in branilci se morajo mobilizirati na vseh nivojih.

Med ukrajinskim prebivalstvom je zrasel močan domoljubni duh, podkrepljen z nedavnimi uspehi na fronti. Oblasti skušajo dodatno dvigniti nivo pripravljenosti na boj in pri tem vzpodbujajo vse družbene skupine.

S patriotskimi simboli ciljajo tudi na najmlajše. V enem od ukrajinskih podjetij za izdelavo igrač so naredili prav posebno serijo z vojaškimi motivi.

Ukrajina igrače | Avtor: Epa Epa

Izdelali so plišaste igrače v podobi zloglasnega drona Bayraktar, transportnega letala An-225 Mriya, balističnega izstrelka Javelin in drugih orožij.

Lotili so se tudi izdelave igrač v podobi živali, ki nosijo vojaško opremo, na primer za ukrajinsko vojsko značilna pokrivala. Veliko je tudi predmetov z domoljubnimi napisi, ki opozarjajo na zvestobo Ukrajini.

Omenjene igrače izdelujejo v družinskem podjetju Kopytsia, ki ima svoj sedež v mestu Nižin v černihivski regiji.

Ukrajina igrače | Avtor: Epa Epa

Ukrajinske oblasti so danes poročale o novih ruskih raketnih napadih na več mest v državi. Cilj naj bi bila predvsem kritična infrastruktura, o žrtvah pa zaenkrat ne poročajo. Proruske separatistične sile na vzhodu ukrajinske regije Doneck pa so medtem sporočile, da so zavzele dve vasi v bližini industrijskega mesta Bahmut.

Britansko obrambno ministrstvo medtem poroča, da so se ruske sile v južnem ukrajinskem mestu Herson verjetno začele pripravljati na evakuacijo nekaterih civilistov v pričakovanju, da bodo sile Kijeva kmalu skušale ponovno zavzeti mesto. Ruske sile naj bi skušale okrepiti tudi novo frontno črto zahodno od vasi Milove v Hersonu, potem ko so se bile v začetku oktobra prisiljene umakniti na severu regije, navaja poročilo Londona.

Komentarjev 2
  • Avatar pantani
    pantani 10:54 14.oktober 2022.

    Kr neki. Še plesat naj začnejo,tako kot naši ranocelniki med korona nategom!!! Idiotizem da mu ni para!!!

  • janči 15:47 13.oktober 2022.

    Joj, kakšen nonsens. Pa ne morejo izdelovati normalnih igrač, brez pridiha vojne? A je treba otrokom že od majhnega vcepljati v glavo uničenje in sovraštvo?

Sorodne novice