Svet
12189 ogledov

V Kijevu spet bežijo, posneto uničenje celotnega konvoja

Kijev žrtve napada Epa
V vojni v Ukrajini vse bolj trpi civilno prebivalstvo. Ruske vojaške žrtve se kopičijo.

Vojna, oziroma po rusko posebna vojaška operacija v Ukrajini, traja že skoraj osem mesecev. Po poškodvanju mosta čez Kerški preliv je Moskva začela stopnjevati napade na civilne tarče v večjih ukrajinskih mestih. 

V zgodnjih jutranjih urah po srednjeevropskem času je načelnik vojaške administracije v kijevski regiji Aleksij Kuleba sporočil, da je v teku zračni napad na prestolnico.

Dejal je, da gre verjetno za samomorilske drone iranske izdelave. Dodal je, da so reševalne službe že na terenu, poroča ukrajinski Interfax.

Namestnik šefa kabineta ukrajinskega predsednika Kiril Timošenko je zatrdil, da je bila v zadnjem napadu poškodovana vitalna civilna infrastruktura. "Še en napad dronov kamikaz na vitalno infrastrukturo. Že delamo na odpravljanju posledic in dokumentiranju uničenja," je na Telegramu zapisal Timošenko.

Prebivalci Kijeva so se že četrto jutro zapored prebudili ob zvokih alarmov za zračni napad. Zaenkrat še ni podatkov o morebitnih žrtvah.

Vladimir Putin Svet "Putin se je hudo uštel"

V sredo se je na spletu pojavil posnetek, pod katerega so se podpisale ukrajinske specialne sile. Na posnetku je moč videti uničenje celotnega ruskega konvoja oklepnih vozil. Zanj so bile usodne rakete iz enega od MLRS sistemov.

"Eden od sistemov MLRS je, kot vsak dan, sodeloval s specialnimi silami Ukrajine. Tako specialci in strokovnjaki za topništvo delujejo skupaj. Sovražnika uničimo v njegovem brlogu, izbiramo vojaške tarče: kontrolne točke, logistiko, skladišča opreme in večje koncentracije vojaštva," so na Telegramu zapisali v poveljstvu ukrajinskih specialnih sil.

Zahodne zaveznice, ki sestavljajo kontaktno skupino za obrambo Ukrajine, so v sredo v luči nedavnih ruskih raketnih napadov na mestna središča in civilno infrastrukturo v Ukrajini napovedale dobavo najsodobnejših sistemov zračne obrambe Kijevu. Dobavo so do zdaj obljubile Velika Britanija, Kanada, Francija, Nizozemska in ZDA, poroča BBC.

Ameriški predsednik Joe Biden je v sredo pozdravil izid glasovanja v Generalni skupščini ZN, ki je z veliko večino zavrnila rusko priključitev ukrajinskih ozemelj. Kot je dejal, je svet poslal jasno sporočilo, da Rusija ne more izbrisati suverene države.

Komentarjev 16
  • Idioti 14:07 15.oktober 2022.

    ČE SI UPATE BEDA OD NOVINARJEV , OBJAVITE GOVOR USA V OZN NA ZASEDANJU NA TEMO OBSODBE RUSIJE !!! Če si upate , da se bomo mal smejal ke do Novega leta !

  • jozicamurn 18:51 13.oktober 2022.

    Ojoj, bolj kot dajejo to ven preko sun-velika britanija politics news, vem da jih je Surovikin uničil v pojem! Samo surovo naprej Rusi, brez popuščanj.

  • janči 15:51 13.oktober 2022.

    Saj, če bi bilo glasovanje v ZN tajno, bi se marsikatera država odločila drugače, tako si pa ne upajo, ker morajo zahodnjaki na ukaz vsi tuliti v ameriško luno.

Sorodne novice