Svet
2620 ogledov

Takole je počilo: mlada Ukrajinka posnela razdejanje v kijevskem parku

Ukrajinka posnela eksplozijo rakete Reševalni pas/Twitter
Ukrajino so ponoči in danes zgodaj zjutraj pretresli siloviti napadi s strani ruskih sil. Eno od raket, ki je priletela v kijevski park Tarasa Ševčenka, je v oddajanju v živo posnela tudi mlada Ukrajinka.

"Videla sem raketo, kako leti. Slišala sem jo," je rekla malce preden je v park Tarasa Ševčenka z vso silo priletel ruski projektil. O silovitih ponedeljkovih napadih na ukrajinska mesta smo sicer že pisali v tem članku. S posnetka je razvidno, da je raketa priletela v bližino dekleta, jasno pa je slišati tudi, kako močno je počilo ob stiku z zemljo. 

Kijev Svet Tako se je za napad na most Putin maščeval Ukrajincem

Glede na poročanje novinarjev francoske tiskovne agencije AFP je bilo nekaj po 8. uri po lokalnem času najprej slišati tri silovite eksplozije. Oglasile so se sirene, ki so opozarjajo na možnost zračnega napada. Sledile so nove eksplozije.

Na posnetkih na družbenih omrežjih je videti velike oblake črnega dima nad nekaterimi območji mesta. Proti prizoriščem eksplozij pa so se odpravila številna reševalna vozila. V napadu naj bi bili tako mrtvi kot ranjeni, podrobnosti pa zaenkrat še niso znane.

Poleg Kijeva so bila po navedbah ukrajinskega predsedstva danes tarča obstreljevanja tudi številna druga mesta po državi, med drugim Lvov.

"Ukrajina je tarča raketnih napadov, imamo zaskrbljujoče informacije iz številnih mest po državi," je na Telegramu sporočil predstavnik predsedstva Kirilo Timošenko. Ljudi je pozval, naj ostanejo na varnem. Rusija je zadnje napade na Kijev pred tem izvedla 26. junija.

Komentarjev 40
  • jozicamurn 21:53 10.oktober 2022.

    A ste se vprašali še eno stvar? Kje so te silni ameriški protiraketni sistemi patrioti in s-300 ukrajinski, da so te rakete prišle nad Kijev nemoteno? Ne pomaga jim živ Bog proti tem raketam, ki jih posedujejo Rusi.

  • Idioti 21:19 10.oktober 2022.

    Putin pošlji eno na Luko Koper , da se bodo naši idioti nehal zajebavat !

  • jozicamurn 19:03 10.oktober 2022.

    Tako, sedaj vidite kaj to pomeni živeti v strahu, ko ne veste kje bo počilo. A se boste sedaj še veselili za teroristični napad na krimski most? Naciji prekleti in njih podporniki ter podrepniki ZDA.