Šport > Nogomet
4573 ogledov

Ukrajinski superzvezdnik za las ubežal smrti, posnel eksplozijo

Andrej Ševčenko Epa
Eden najbolj prepoznavnih Ukrajincev je bil med ruskim obstreljevanjem v hudi nevarnosti.

Nedeljski napad na most čez Kerški preliv je izzval reakcijo Rusije oziroma njenega predsednika Vladimirja Putina. V nedeljo in ponedeljek so bila večja ukrajinska mesta podvržena ognju balističnih raket, med njimi tudi prestolnica.

Ukrajinka posnela eksplozijo rakete močan pok Svet Takole je počilo: mlada Ukrajinka posnela razdejanje v kijevskem parku

Eden od številnih ljudi, ki so šli novim delovnim obveznostim naproti, je bil v ponedeljek zjutraj tudi Andrij Ševčenko. Legendarni ukrajinski nogometaš je bil v neposredni bližini ene od silovitih eksplozij v Kijevu.

"Bil sem na vlaku, ko se je ta moral ustaviti zaradi granat. Teh nekaj ur se je zdelo kot večnost," je izkušnjo na družbenih omrežjih opisal nekdanji napadalec in bivši ukrajinski selektor.

"Rakete in granate ne bodo zlomile Ukrajine, Lahko nam uničite ulice in hiše, toda ne morete nam vzeti dostojanstva, poguma in želje po svobodi. Zaščitili bomo Ukrajino. Peli bomo na mostovih, kot so ljudje danes peli na vlaku. Borili se bomo, dokler ne zmagamo," je še zapisal nekoč napadalec kijevskega Dinama, AC Milana in Chelseaja.

Andrej Ševčenko | Avtor: Epa Epa

Vladimir Putin in Aleksander Lukašenko Lukašenko oster Svet Ali v vojno z Ukrajino vstopa tudi Belorusija?

Po podatkih ukrajinskega notranjega ministrstva je bilo v ponedeljkovih zračnih napadih ruskih sil po celotni Ukrajini skupno ubitih 14 ljudi, 97 pa je bilo ranjenih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Ukrajina se ne bo pustila ustrahovati. Namesto tega smo še bolj enotni. Okupatorji se nam ne morejo zoperstaviti na bojišču, zato se zatekajo k takšnemu terorju," je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski komentiral ruske napade in sovražnika obtožil obstreljevanja civilnih ciljev.

Komentarjev 30
  • marko345 14:57 11.oktober 2022.

    Noben normalen človek ne more podpirat vojno, katerokoli. Na tem portalu pa je toliko ljudi, ki agresijo podpirajo, da jih je celo več, kot je podpira ljudstvo rusije. Ogabno. Pika.

  • Avatar Syn
    Syn 14:32 11.oktober 2022.

    Lepo, lepo. :) Kak pravijo,.."Karma is a bi#&h". :) So dobili vsaj malo svoje tinte za pit. Da so vsaj za trenutek dobili občutek kako je bilo ljudem na vzhodu, predvsem v republikah Donetsk in Lugansk, živet v agoniji iz ...prikaži več dneva v dan. In to več kot 8 let. Približno 15000 mrtvih civilistov, od tega 500 še ne šolo obveznih otrok je moralo umret preden je Rusija naredila temu konec. Ampak ok, boljše pozno kot nikoli. Slava Rusiji!

  • PaPajapopi 14:29 11.oktober 2022.

    Hrabri ruski vojaki, ki obstreljujejo ukrajijnske otroke, ženske in starce, sigurno doživljajo globoke orgazme, kot njihov Putko. Vprašanje , samo , koliko časa še.

Sorodne novice