Svet
1772 ogledov

Ali v vojno z Ukrajino vstopa tudi Belorusija?

Vladimir Putin in Aleksander Lukašenko Epa
Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je danes obtožil Ukrajino in njene zahodne zaveznice, da pripravljajo napad na ozemlje njegove države. Ob tem je dejal, da bosta Belorusija in Rusija začeli z nameščanjem skupne regionalne skupine oboroženih sil.

"Ukrajina ne le razpravlja o napadih na ozemlje Belorusije, ampak napade tudi načrtuje. Razmere ostajajo napete. Eden od razlogov je, da Zahod trdi, da bo beloruska vojska neposredno sodelovala v ruski posebni vojaški operaciji v Ukrajini," je Lukašenkove izjave povzela beloruska državna tiskovna agencija Belta.

"Nato in nekatere evropske države pod vplivom lažnih zgodb preučujejo možnosti za izvedbo agresije proti Belorusiji, vključno z jedrskim napadom," je na današnjem srečanju o varnostnih vprašanjih v Minsku še dejal Lukašenko.

Kijev Svet Tako se je za napad na most Putin maščeval Ukrajincem

Mešane enote na mejo 

"Zato smo se dogovorili, da bomo pričeli z nameščanjem skupne regionalne skupine oboroženih sil Belorusije in Ruske federacije," je dodal beloruski predsednik, ki ob tem ni navedel, kje točno naj bi bile enote nameščene, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Povedal je, da se je oblikovanje skupine začelo pred dvema dnevoma, kar je sovpadalo z eksplozijo na mostu, ki povezuje Krim z Rusijo, za katero je Moskva obtožila Ukrajino. Ukrajinka posnela eksplozijo rakete močan pok Svet Takole je počilo: mlada Ukrajinka posnela razdejanje v kijevskem parku

"Ne želim zaostrovanja razmer, želim pa, da razumete: če hočete mir, se morate vedno pripraviti na vojno," je še dejal Lukašenko, ki velja za tesnega zaveznika ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Lukašenko je med drugim po pretvezo vojaških vaj v mesecih pred rusko invazijo na Ukrajino tudi dovolil ruskim enotam na svoje ozemlje.

Komentarjev 20
  • Kmodri 20:18 10.oktober 2022.

    V Belorusiji tudi nasilno zatirajo opozicijo in ni svobode govora in tiska. Na oblasti je diktator, ki je pandan Carja Blaznega. Tudi njega bo odnesla vojna, če jo začel v korist Carja Blaznega!

  • jozicamurn 19:32 10.oktober 2022.

    Tako, skupno proti mednarodnemu zlu imenovanem nato (teroristi) in njihovim slugam. Živela Rusija, Belorusija in NovoRusija Z

  • Kmodri 16:39 10.oktober 2022.

    Isti ptiči vkup letijo!