Svet
14333 ogledov

Ukrajina slavi, Rusi napovedali "hude posledice"

most na Krim Epa
Napad na ruski most na Krim je v Ukrajini povzročil pravo slavje.

V eksploziji na mostu na polotok Krim so bili ubiti najmanj trije ljudje, je danes sporočil ruski nacionalni preiskovalni urad. Eksplozijo naj bi povzročil tovornjak bomba, ubiti ljudje pa naj bi bili potniki v avtomobilu, ki je bil tedaj na cesti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po eksploziji tovornjaka se je porušil odsek cestnega mostu, na železniškem mostu poleg pa je ogenj zajel tovorni vlak z gorivom. Zagorelo je sedem cistern z dizlom, ki so bile namenjene ruski vojski, ki se bojuje na jugu Ukrajine.

Sergej Surovikin Vladimir Putin Potrditev Svet Po seriji porazov Putin zamenjal glavnega poveljnika

Ruski preiskovalci so sporočili, da so iz morja potegnili tri trupla. Šlo naj bi za potnike v avtomobilu, ki je bil ravno tedaj v bližini eksplozije. Niso pa še pojasnili, kako bi lahko en tovornjak povzročil uničenje tolikšne razsežnosti, še navaja dpa.

V Moskvi zaenkrat nakazujejo, da so za to odgovorni "ukrajinski teroristi", a še nihče ni dejal, da je šlo za vojaški napad. Niti v Ukrajini niso prevzeli odgovornosti, čeprav tam zaradi dogodka vlada pravcato slavje.

Most, ki povezuje rusko celino z ukrajinskim polotokom Krim, ki si ga je Rusija leta 2014 nezakonito priključila, je za Rusijo ključen pri oskrbovanju vojske, ki se bori na jugu Ukrajine. Za Ukrajino pa je eden simbolov ruske agresije.

V Kijevu so že večkrat napovedali, da bodo ruske napadalce pregnali s celotnega ukrajinskega ozemlja, tudi s Krima. Na območju Kerča, kjer pride most na Krim, je tudi že prišlo do več napadov z droni. Rusija je na drugi strani že večkrat zagrozila s hudimi posledicami, če bi si Ukrajina drznila napasti most.

Krim most eksplozija Svet Svetovalec Zelenskega: To je šele začetek

most na Krim gašenje | Avtor: Epa Epa

Rusija je pozno popoldne po srednjeevropskem času ponovno vzpostavila tako cestni kot železniški promet čez most na Krim. Cestni promet teče po enem vozišču, saj je del drugega vozišča padel v morje, preko železniškega mostu pa sta že peljala dva vlaka, je sporočila družba, ki upravlja z železniškim prometom med Rusijo in Krimom.

En vlak je iz Krima odpeljal proti Sankt Peterburgu, drugi pa proti Moskvi, so po poročanju francoskih tiskovnih agencij sporočili iz družbe.

Na železniškem mostu je medtem zagorel vlak z gorivom, kar je prav tako poškodovalo most. A očitno ne dovolj, da bi ustavili promet po njem.

Komentarjev 33
  • Kmodri 23:24 11.oktober 2022.

    Ko bodo Ukrajinci udarili po vojaških ciljih znotraj mednarodne priznane meje Rusije, se bodo Rusi zavedali kaj jim je zakuhali Car Blazni! Pa ko bodo zaradi psihopat odplačevati vojne reparcije, ga bodo pošiljali v pekel!

  • Idioti 16:20 09.oktober 2022.

    Uničite vse termo centrale v Kijevu , pa naj se zaledenelo smejejo !

  • jakec1575 23:29 08.oktober 2022.

    Po fotkah sodec most za vlak ni vec nosilen za tezka bremena. Vsaj en nosilec je stopljen. Cestni pa je en pas unicen za mesece.

Sorodne novice