Svet
3043 ogledov

Most, ki vodi na Krim, v plamenih

most krim Prtscr Twitter
Na mostu, ki povezuje Krim z Rusijo, je prišlo do velikega požara.

Na železniškem mostu, ki povezuje polotok Krim z Rusijo, je izbruhnil požar. Ruski mediji navajajo, da je med prečkanjem mostu zadnji del vlaka, na katerem je bila cisterna z gorivom, zagorel. O vzroku za požar ne poročajo. Ukrajinski mediji poročajo o tem, da naj bi bilo slišati eksplozijo.

S posnetkov je razbrati, da vlak na železniškem mostu gori, poškodovan pa je tudi sosednji most, ki je namenjen cestnemu prometu. Del cestišča je padel v morje. Pristojni se trudijo pogasiti požar, piše agencija Ria novosti. Medtem so vzpostavili trajektno linijo, s katero bodo omogočili prečkanje Kerške ožine. 

Most Rusija, ki je leta 2014 aneksirala Krim, uporablja za premikanje vojaške opreme na območje Ukrajine. Na otvoritvi leta 2018 je bil prisoten ruski državni vrh.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • Pretnar27 10:26 08.oktober 2022.

    Prava novica je, da se je začela ruska protiofenziva in je Ukrajince dobila v past, kar pomeni, da je konec ukrajinskih sanj :) Mesto Bakhmut je pred padcem in tega nikjer ne omenite, ker gre za veliko rusko zmago.. Slava ...prikaži več Rusiji in čestitam predsedniku Putinu, ki je povečal Rusko federacijo in s tem dobil lepo darilo za njegov rojstni dan..

  • kapibara1 10:13 08.oktober 2022.

    Toti mosz je "montažni". Sestavljen kot Lego koscke.. dopuščam možnost, da je res cisterne razneslo in je udarni val premaknil stike betonskih komponenet. Tako se je porušulča vladna stvaba, ko je model parkiral dostvni avto poln eksplozija, pa je udar ...prikaži več premaknil komponnete in je šlo vse na tla.. Odlična oddaja o tem atentatu:

  • Avatar Lion007
    Lion007 09:36 08.oktober 2022.

    Bravo Ukrajini. Kar tako naprej. 👏 👏 👏 👏 👏 👏