Svet
19809 ogledov

Pokol v ruski vojaški bazi

ruski vojaki v ukrajini EPA
V napadu na rusko vojaško oporišče v regiji Belgorod je bilo ubitih najmanj 11 ljudi, 15 pa ranjenih, poročajo svetovni mediji.

Napad se je zgodil v regiji, ki meji na Ukrajino. "Napadli so nas teroristi," sporoča rusko obrambno ministrstvo.

Vladimir Putin in Aleksander Lukašenko Lukašenko oster Svet Ali v vojno z Ukrajino vstopa tudi Belorusija?

Med gasilsko vajo s prostovoljci, ki so se pripravljali na posebno akcijo, so teroristi z orožjem streljali na osebje enote. Umrlo je 11 ljudi, 15 jih je bilo hospitaliziranih s poškodbami. V povratnem ognju sta bila ubita dva terorista – pravijo, na ruskem obrambnem ministrstvu.

Vladimir Putin Svet Putin: Odprt sem za dialog

Napad naj bi izvedli državljani ene od nekdanjih sovjetskih republik. Po neuradnih podatkih naj bi streljali državljani Tadžikistana. Oleksij Arestovič, svetovalec ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, je vest razkril v izjavi na kanalu YouTubeu, informacijo pa navaja tudi Al Jazeera.

Ruska podmornica Svet Francozi za petami ruski podmornici

Tadžikistanci naj bi po sporu zaradi vere streljali na ruske prostovoljce. Državljani Tadžikistana so sicer v veliki večini muslimani.

Rusija je spričo neuspehov na bojiščih v Ukrajini 21. septembra razglasila delno vojaško mobilizacijo, kar je sprožilo beg ljudi iz države, proteste in tudi več napadov na naborne centre, spominja francoska tiskovna agencija AFP.

Ruski bombniki blizu meje s Finsko in Norveško Satelitski posnetki Svet Putinova zadnja poteza za nov strah v Evropi

V zadnjem času se medtem krepijo napadi na regijo Belgorod, ki meji na Ukrajino. V soboto, še pred krvavim napadom na vadišču, je guverner Belgoroda Vječeslav Gladkov sporočil, da je v obstreljevanju zagorelo tamkajšnje skladišče nafte.

V petek so oblasti poročale o napadu na elektrarno v mestu Belgorod, za katerega so obtožile Ukrajino, dan pred tem pa je raketa v tem mestu zadela stanovanjski blok.

Komentarjev 30
  • ico8 12:09 16.oktober 2022.

    Delna mobilizacija poteka počasi. Zdaj je Putin doživel še en neuspeh. V Partizansku so našli mrtvega Romana Malyka, ki je vodil mestno novačenje. Malyk je bil veteran čečenske vojne in podpolkovnik.Nekatera poročila navajajo, da je bil vojak najden mrtev na ...prikaži več njegovem domu, druga v njegovi pisarni.Vendar vojaška družina zanika, da bi si Malyk sodil sam.V Rusiji potekajo protesti z več tisoč aretacijami. Z molotovkami je bilo doslej napadenih okoli 70 vojaških uradov.Narod se je koncno uprl!!!

  • Toma 10:26 16.oktober 2022.

    Toooo! Samo tako naprej!

  • Jernej65 08:21 16.oktober 2022.

    In krvoloku Putkotu se uresničujejo želje. Vse več krvi, na divjem vzhodu.