Svet
19037 ogledov

Svetovalec Zelenskega priznal: "Rusi našli odgovor, sledijo težki meseci"

Kijev policija dron Epa
Ukrajinska ofenziva na jugu države je zastala. Za to je zaslužna tudi nova ruska taktika.

Oborožene sile Ukrajine niso uspele uresničiti ciljev, ki jih je na jugu države, v okolici Hersona, postavilo vodstvo vojske. Ukrajinsko napredovanje je bilo zaustavljeno v več smereh, je potrdil uradni Kijev.

"Ukrajina se je malce sprostila," je za YouTube kanal novinarja Marka Feigina dejal Aleksej Arestovič, svetovalec šefa kabineta predsednika Volodimirja Zelenskega.

"Mislili smo, da bomo zavzeli Herson, da bomo zavzeli Svatovo, da bomo zavzeli vse. Toda stvari so zdaj malo drugačne, ni vse tako enostavno," je pojasnil Arestovič.

Jejsk strmoglavljenje letala Ruski lovec Svet Letalo padlo na stanovanjski blok, več mrtvih

Po njegovih besedah vojna v Ukrajini prehaja v novo fazo, ki "ne bo lahka za Kijev". Ruska stran je po njegovem mnenju "našla načine in metode učinkovitega vodenja borb", kar za branilce predstavlja "konkreten problem".

"Našli so odgovor za naše napade. Gre za to, da z vsemi raketami na zalogi streljamo na drone, ki jih imajo okrog 2400. Na tak način nas lahko mučijo dva do tri mesesece," je dejal Arestovič.

Kijev policija dron | Avtor: Epa Epa

Slednji je v daljšem pogovoru dejal še, da bi v primeru dodatnega zaostrovanja vojne tudi Ukrajina lahko v oborožene sile vpoklicala dodatne rekrute.

tank Ukrajina Video Svet Srhljivo: posadka mrtva, tank peljal naprej!

Ukrajinske oblasti so danes poročale o novih ruskih raketnih napadih v Kijevu ter regijah Harkov, Dnipropetrovsk in Mikolajiv, ki so bili večinoma usmerjeni v energetsko infrastrukturo. O žrtvah za zdaj poročajo le v Mikolajivu, kjer naj bi reševalci iz ruševin izvlekli truplo moškega, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na napade se je že odzval ukrajinski predsednik Zelenski, ki je ponovil, da Ukrajino ogrožajo okupatorji, ki da še naprej delajo to, kar znajo najbolje, in sicer terorizirajo in ubijajo civiliste.

Komentarjev 42
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 19:48 18.oktober 2022.

    https://www.tiktok.com/@dejanneskovic227/video/7155575936316886278?is_from_webapp=1&sender_device=pc

  • Jernej65 18:07 18.oktober 2022.

    Rusofilčki so dobili svojih 5 minut, spomladi bodo pa Rusi spet leteli, da jih pete ne bodo dohajale. Še prej bodo pa pol leta zmrzovali v Ukrajinski zimi.

  • Željko 17:06 18.oktober 2022.

    Bravo Rusija BRAVO SAMO TAKO NAPREJ! VEČINA SLOVENIJE JE Z TABO. Bruselj in ZDA zakopljita se v gnoj in tam ostanita

Sorodne novice