Svet
14792 ogledov

Putin legel na tla in za puško prijel še sam

Vladimir Putin zajem zaslona
Posnetki so pričakovano naleteli na ogromen odziv.

Ruski predsednik Vladimir Putin je na poligonu v Rjazanjski oblasti testiral snajpersko puško SVD. Skupaj z ruskim obrambnim ministrom Sergejem Šojgujem je na poligon prispel z namenom, da bi preveril pripravljenost mobiliziranih državljanov za udeležbo v bojih v Ukrajini. 

S puško je Putin streljal med obiskom multifunkcionalnega strelskega kompleksa, kjer potekajo urjenja za mobilizirane. Predsednik in obrambni minister sta si ogledala, kako potekajo usposabljanja. Ali je bil Putin z ogledom zadovoljen, ni znano.  

Iz Hersona 15 tisoč ljudi 

Medtem so separatistične proruske oblasti južnoukrajinske regije Herson danes sporočile, da je bilo z ozemelj, ki so pod nadzorom ruske vojske, pred napredovanjem ukrajinskih sil evakuiranih okoli 15.000 ljudi. Namestnik vodje proruskih oblasti Kiril Stremusov je na Telegramu ljudi pozval, naj se varno prebijejo na levi breg reke Dneper.

Oblasti v Hersonu so začetek evakuacij napovedale v sredo, kijevske oblasti pa so dejale, da gre za deportacije ukrajinskih državljanov v Rusijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Stremusov je prebivalce Hersona pozval, naj upoštevajo navodila za evakuacijo in dejal, naj dajo "vojski priložnost, da naredi, kar mora," hkrati pa zatrdil, da se ruska vojska ne bo odpovedala regionalni prestolnici, ki se nahaja na desnem bregu reke Dneper.

Po ukazu Putina je bilo danes v delih ukrajinskih regij Herson, Zaporožje, Lugansk in Doneck, ki jih nadzorujejo ruske sile in si jih je Moskva enostransko priključila, razglašeno vojno stanje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 30
  • Idioti 11:45 21.oktober 2022.

    Vladimire , želim ti oko sokolovo ! UUUURRRRRAAAAA Rusija !

  • Avatar Hribar65
    Hribar65 07:14 21.oktober 2022.

    SLAVA RUSIJI - Z - СЛАВА РОССИИ

  • Avatar Syn
    Syn 06:26 21.oktober 2022.

    Bravo majstor! Predsednik Putin je dr. za marsikatero zahodnjaško Instagram lutko.