Šport > Nogomet
353 ogledov

Nogometni zvezdnik, ki se ga Slovenci neradi spominjamo, mora v zapor

John Carew Epa
John Carew je bil na Norveškem obsojen na 14 mesecev zapora zaradi utaje davkov.

Nekdanji norveški nogometaš John Carew, ki je igral predvsem v angleškem, francoskem in španskem prvenstvu, je bil v sredo obsojen na 14 mesecev zapora zaradi utaje davkov, je sporočilo sodišče v Oslu. Carew je krivdo priznal.

Nekdanji kar 195 centimetrov visoki zvezdnik Olympique Lyonnais in norveške izbrane vrste je bil obsojen, ker norveškim davčnim organom med letoma 2014 in 2019 ni prijavil približno 12,8 milijona kron (približno 1,2 milijona evrov) prihodkov ter osebnega premoženja v višini več kot 300 milijonov kron (29 milijonov evrov), medtem ko je bil davčni rezident Norveške.

John Carew | Avtor: Epa Epa

Triinštiridesetletni Skandinavec je v karieri nosil majice Valerenge, Rosenborga, Valencie, Rome, Bešiktaša, Lyona, Aston Ville, Stoke Cityja in West Hama, v dresu katerega je leta 2012 končal kariero.

V dresu norveške izbrane vrste je Carew na 91 tekmah dosegel 24 zadetkov. V reprezentančnem dresu je trikrat igral tudi proti slovesnki izbrani vrsti in na teh tekmah dvakrat zatresel mrežo. Prvi temnopolti nogometaš v zgodovini norveške reprezentance je bil obakrat uspešen v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2006, ko je zadel najprej na domači tekmi v Oslu ter kasneje tudi v Celju.

John Carew | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice