Šport > Nogomet
814 ogledov

"Sodnike imamo na svoji strani, molimo na treningih. Tudi drugi naj poskusijo"

Timi Max Elšnik Youtube
Kapetan NK Olimpije je po zadnji visoki zmagi zmajev nad Domžalami razkril, da zeleno-beli na treningih vsakič veliko molijo. Pa to res počnejo?

Novinar ene slovenskih televizij, ki skrbi za prenose Prve lige Telemach, je kapetana Olimpije po prepričljivi zmagi nad Domžalami (3:0) vprašal sledeče: "Kako ste vi vse skupaj videli – v prvem polčasu so bile Domžale nekajkrat nevarne, vi ste vseeno, vsaj zdi se, odigrali skorajda perfekten obračun. Delite to mnenje?"

Sledil je odgovor slovenskega reprezentanta Timija Maxa Elšnika, ki je šokiral slovensko javnost. "Mislim, da smo imeli dosti sreče, pa tudi sodniki so na naši strani, tako da jaz mislim, da zaradi tega imamo 43 točk," se je s sarkastičnim nasmehom hudomušno poigral kapetan Olimpije, potem ko se nogometaši iz prestolnice po prihodu legendarnega Španca Alberta Riere zaigrali kot prerojeni in zmage nizajo kot po tekočem traku. Pred prvimi zasledovalci imajo po nepopolnem 17. krogu že 14 točk prednosti (ta prednost se bo danes zmanjšala, saj se bosta ob 15. uri pomerila prva zasledovalca Celje in Koper). 

Domžale : Olimpija Prva liga Telemach Šport Olimpija še naprej melje svoje nasprotnike

A tu se zbadanje nasprotnikov, ki predvsem s štajerske polovice Slovenije pogosto govorijo o izjemni naklonjenosti sodnikov do zeleno-belih, še ni zaključilo. "Vsak dan 'ful' molimo na treningu in potem pač končaš s takim številom zmag, tako da naj tudi drugi mogoče to poskusijo," je nadaljeval Elšnik. Nato pa se je po vendarle uspel umiriti. "Šalo na stran ..." 

Nasprotnike zbodel tudi Riera

Več kot očitno imajo namigovanj, da so jim sodniki letos naklonjeni, pri Olimpiji dovolj. Tako se je tudi trener Albert Riera po tekmi dotaknil nenehnih povezovanj z naklonjenostjo sodnikov. "Ne zabiješ 31 golov na 17 tekmah zavoljo sreče. Igraš dobro, mogoče potem potrebuješ srečo, da gre strel od vratnice v mrežo. To je sreča, toda moraš jo izzvati. Še posebej ljudje, ki izhajajo iz nogometa, govorijo o tem, da ta Olimpija zmaguje zaradi enega izjemnega vratarja ... Sodniki in vratarji ne zabijajo golov. Ta ekipa zabija gole, ustvarja si veliko priložnosti, igra dobro z žogo," je pojasnil Riera. Na koncu je dodal, da so takšne zmage, kot je bila nad Domžalami, najpomembnejše. "To so tekme, ki ekipe naredijo šampiona," je poudaril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.