Šport > Nogomet
4852 ogledov

Vratar ostal brez SP po groznem zlomu noge v Serie A, igralci jokali

Bartlomiej Dragowski Profimedia
Huda poškodba vratarja.

Petindvajsetletni poljski čuvaj mreže Bartłomiej Drągowski se je huje poškodoval na zadnji tekmi serie A in tako teden dni pred svetovnim prvenstvom ostal brez nastopa na mundialu. Poljak jo je huje skupil na dvoboju njegove Spezie in Verone, prva je sicer z 2:1 prišla do zmage na gostovanju.

Petindvajsetletni Dragowski, ki je bil na seznamu potnikov za Katar, jo je skupil v dvoboju s Kevinom Lasagnom. Poljak in Italijan sta skušala priti prva do žoge, nekoliko hitrejši pa je bil vratar Spezie, ki je okroglo usnje uspel odbiti. A Lasagna je pri tem priletel v njegovo iztegnjeno nogo, gleženj pa naleta ni prenesel. 

Dragowski je v hudih oblečinah obležal na zelenici, ob pogledu na njegov gleženj, ki ni bil v naravnem položaju, pa so se nogometaši obeh moštev prijemali za glavo, nekateri pa so tudi zajokali.

Bartlomiej Dragowski | Avtor: Profimedia Profimedia

Trenutek, ko je prišlo do poškodbe Poljaka, so seveda ujele tudi kamere (gre sicer za vznemirjajoč video, zato si ga oglejte po lastni presoji).

Poljski silektor Czeslaw Michniewicz je Dragowskega sicer uvrstil na seznam teh vratarjev, ki naj bi Poljsko zastopali v Katarju. Poleg njega sta bila izbrana še Wojciech Szczesny in Lukasz Skorupski, Nogometna zveza Poljske pa je že sporočila, da bo nesrečnega Dragowskega zdaj zamenjal vratar Kopenhagna Kamil Grabara.

Poljska bo na SP zaigrala v skupini z Argentino, Mehiko in Savdsko Arabijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice