Šport > Nogomet
7287 ogledov

Bivši zvezdnik Barcelone znorel, ko je izvedel, da ne potuje v Katar

Jasper Cillessen Profimedia
Na nizozemskem seznamu za SP tudi novinec Simons, medtem ko je brez vozovnice ostal vratar Jasper Cillessen.

Selektor nizozemske nogometne reprezentance Louis van Gaal je na seznam nogometašev, ki bodo oranžne predstavljali na svetovnem prvenstvu v Katarju med 20. novembrom in 18. decembrom, uvrstil tudi 19-letnega novinca Xavija Simonsa iz PSV Eindhovna.

Simons je že kot sedemletnik odšel v Barcelonino šolo, kjer je bil devet let, preden se je preselil k PSG-u, od koder se je poleti vrnil v domovino k PSV Eindhovnu, za katerega je na 21 tekmah zbral že 10 zadetkov. Za mlajše kategorije nizozemske reprezentance je zbral 21 nastopov in 7 zadetkov, medtem ko bo za člansko reprezentanco morda debitiral že v Katarju.

Xavi Simons | Avtor: Profimedia Profimedia

Sicer pa je van Gaal poklical bolj ali manj vsa glavna nizozemska imena, kot so Virgil van Dijk, Mathijs de Ligt, Frenkie de Jong in Memphis Depay. Do največjega presenečenja je tako prišlo na poziciji vratarja, kjer vpoklic v reprezentanco ni prejel dolgoletni član in prvi vratar reprezentance Jasper Cillessen.

Trenutni vratar NEC Nijmegena, ki je v preteklosti branil barve Ajaxa, Barcelone in Valencie, je sicer za nizozemsko reprezentanco debitiral leta 2013 (ravno pod vodstvom van Gaala) in zanjo zbral 63 nastopov, bil pa je tudi prvi vratar Oranj, ko so slednje osvojile tretje mesto na svetovnem prvenstvu leta 2014. Moral bi biti prvi vratar tudi na Euru 2020, a je v zadnjem trenutku izpadel iz moštva zaradi pozitivnega testa na koronavirus.

Jasper Cillessen | Avtor: Profimedia Profimedia

Po poročanju nizozemskih medijev naj bi odločitev van Gaala, da izkušenega vratarja ne vzame v Katar, Cillessena naravnost šokirala, tako da je v petek zjutraj ponorel od jeze, ko je izvedel, da se je nizozemski selektor raje odločil za Justina Bijlowa (Feyenoord), Andriesa Nopperta (Heerenveen) in Remka Pasveerja (Ajax).

Na van Gaalovem seznamu so se sicer znašli vratarji Justin Bijlow, Andries Noppert in Remko Pasveer, branilci Nathan Ake, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Matthijs de Ligt, Tyrell Malacia, Jurrien Timber, Stefan de Vrij in Daley Blind, vezisti Steven Berghuis, Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Xavi Simons in Kenneth Taylor ter napadalci Steven Bergwijn, Memphis Depay, Cody Gakpo, Vincent Janssen, Luuk de Jong, Noa Lang in Wout Weghorst.

Nizozemska bo v skupini A igrala proti Senegalu, Ekvadorju in Katarju.

 

Španija na SP z mladimi silami, brez Ramosa, Alcantare...

Španska nogometna reprezentancapa bo na svetovnem prvenstvu v Katarju nastopila s številnimi mladimi zvezdniki, kot so Pedri, Gavi, Ansu Fati iz Barcelone in Nico Williams iz Bilbaa. Selektor Španije Luis Enrique je vpoklical tudi 22-letnega branilca Valencie Huga Guillamona.

Mladeniči bodo imeli ob sebi imeli tudi nekatere izkušene mačke, kot so Dani Carvajal iz Reala Madrida ter Sergio Busquets in Jordi Alba iz Barcelone. Tokrat pa ne bo zraven branilca PSG Sergia Ramosa, kot tudi ne zvezdnikov, kot so Thiago Alcantara (Liverpool), Fabián (PSG), Marc Cucurella (Chelsea), Nacho (Real Madrid), Hector Bellerin (Barcelona)...

Sergio Ramoes | Avtor: Profimedia Profimedia

Na seznamu so sicer vratarji Unai Simon, Roberto Sanchez in David Raya, branilci Dani Carvajal, Cesar Azpilicueta, Eric Garcia, Guillamon, Pau Torres, Aymeric Laporte, Jordi Alba in Jose Gaya, vezisti Sergio Busquets, Rodrigo, Gavi, Carlos Soler, Marcos Llorente, Pedri in Koke ter napadalci Ferran Torres, Nico Williams, Yeremy Pino, Alvaro Morata, Marco Asensio, Pablo Sarabia, Dani Olmo in Ansu Fati.

Španija bo na SP igrala v E skupaj s Kostariko, Nemčijo in Japonsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.