Šport > Nogomet
2867 ogledov

Zvezdnik ponovil 'Ačimovića' in zadel s svoje polovice

Hakim Ziyech Profimedia
Zvezdnik Chelseaja je zabil izjemen zadetek.

Mnogi slovenski ljubitelji nogometa se ob uspešnih strelih s svoje polovice igrišča spomnejo na zadetek, ki ga je na bežigrajskem stadionu v dodatnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2000 proti Ukrajini dosegel Milenko Ačimović. Tokrat je nekaj podobnega sicer uspelo tudi maroškemu zvezdniku Chelseaja Hakimu Ziyechu.

Maroko se je v pripravljanlnem dvoboju pred svetovnim prvenstvom, ki se bo začelo v nedeljo, pomeril z Gruzijo in zanesljivo zmagal s 3:0. Njihov prvi tekmec na mundialu bo v sredo Hrvaška.

Proti Gruziji je najprej v polno že v 5. minuti dvoboja zadel napadalec Seville Youssef En-Nesyri, v 29. minuti pa je za izjemen zadetek poskrbel Ziyech. Eden glavnih adutov Maroka je najprej prestregel podajo Gruzijcev in opazil, da sicer izjemno nadarjeni vratar Valencie Giorgi Mamardashvili stoji nekoliko izven svojega šestnajsterca. Sledil je strel z maroške polovice igrišča, žoga pa je preletela čuvaja mreže in končala v golu.

Mročani so zanesljivo zmago potrdili v drugem polčasu, ko je iz enajstmetrovke zdadel Sofiane Boufal.

Ziyech se je v reprezentanco Maroka sicer vrnil šele pred kratkim. Maročane je namreč kar nekaj časa kot selektor vodil sloviti Vahid Halilhodžić, ki pa je nogometaša Chelseaja po sporu odstranil iz izbrane vrste. Ker ga ni želel ponovno vključiti v reprezentanco, so se mu pri maroški nogometni zvezi 'zahvalili' za sodelovanje in na njegovo mesto imenovali Walida Regraugija. Ta je takoj vpoklical Ziyecha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice