Šport > Nogomet
3856 ogledov

Šokantna dvojna merila: prepoved alkohola ne velja za vse!

Profimedia
Nogometna javnost je ogorčena zaradi dvojnih meril v zvezi z dostopnostjo alkohola na prizoriščih tekem nogometnega SP v Katarju.

Prepoved točenja oziroma prodaje alkohola v bližini stadionov na svetovnem prvenstvu v Katarju še naprej dviguje veliko prahu.

Tudi zato, ker je odločitev organizacijskega odbora prizadela le "običajne smrtnike", medtem ko se bodo tisti z debelejšimi denarnicami lahko kljub prepovedi predajali alkoholnim užitkom.

Za nameček organizatorjem grozi tudi tožba s strani svetovno znanega proizvajalca piva Budweiserja, enega izmed Fifinih glavnih pokroviteljev, ki bo zaradi omejitev utrpel veliko poslovno škodo.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Spomnimo ...

Organizatorji SP so se kljub drugačnim napovedim tik pred zdajci odločili za popolno prepoved točenja alkohola na prizorišču tekem v Katarju. Pred tem je veljalo, da bo alkohol obiskovalcem na voljo v posebnih conah v okolici stadiona, toda ne neposredno v areni in samo tri ure pred začetkom oziroma uro po koncu tekme.

Navijači v Katarju Uradno Šport Navijači ne morejo verjeti: Katar jim je zaril nož v hrbet

Prvotne obljube katarskih oblasti so se izkazale za neresnične, kar je že sprožilo burne odzive navijaške skupnosti. V Združenju otoških nogometnih privržencev (FSA) so opozorili, da je bolj kot sama prepoved točenja alkohola problematičen način, kako so organizatorji pod domnevnim pritiskom skrajno konzervativne kraljeve družine na vrat na nos spremenili svoje stališče.

"Nekateri navijači si med tekmo radi privoščijo pivo, nekateri pa ne, toda glavna težava je ta, da so ploščo obrnili v zadnjem trenutku. To je odraz širšega problema - popolna odsotnost komunikacije in številne nejasnosti v odnosu med organizacijskim odborom in navijači. Če si lahko kar tako brez pojasnila premislijo v zadnjem hipu, se bodo ljudje upravično spraševali, ali bodo izpolnjene druge obljube v zvezi z nastanitvijo, prevozi in pomembnimi kulturnimi vprašanji," so opozorili pri FSA.

Gianni Infantino Udaril po Evropi Šport Bizaren govor predsednika Fife: "Počutim se kot gej, invalid, migrant..."

Alkohol le za privilegirane

Ogorčenje javnosti pa so še dodatno podžgala tudi dvojna merila. Prepoved bodo namreč na svoji koži občutili le obiskovalci na tribunah, medtem ko bodo tisti bogataši, ki so pripravljeni odšteti astronomske zneske za ogled tekme iz razkošne zasebne lože, imeli neomejen dostop do najrazličnejših alkoholnih napitkov.

"Izhodiščna cena za najem zasebne lože je približno 19.000 funtov (cca. 22.000 evrov)," je poročal novinar Sky Sportsa Kaveh Solhekol. "Če imate denar oziroma ste dovolj bogati, boste lahko uživali alkohol med tekmo, medtem ko navadnim ljudem to ne bo dovoljeno," je dodal.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 4
  • rd2dmk2 20:10 20.november 2022.

    kot ste že pozabili da se je nekoč dogajalo to da nisi smel na štadion prinesti svoje pijače - pazi celo brezalkoholne, sam zato, ker ni bila pijača pokrovitelja. torej ve se. ignorirat tele trapaste dogotke, ki niso drugo kot ...prikaži več biznis in bogatenje. naj fuzbalisti igrajo sami zase,sponzorji naj sami uživajo svoje izdelke, mi vsi pa uživajmo v svojem življenju.

  • Avatar @narhist
    @narhist 14:48 20.november 2022.

    Šlo naj bi sicer za športni dogodek, piše in govori pa se predvsem o alkoholu.

  • Ender3 13:22 20.november 2022.

    Referendum, ni druge !

Sorodne novice