Šport > Nogomet
4780 ogledov

Navijači ne morejo verjeti: Katar jim je zaril nož v hrbet

Navijači v Katarju Profimedia
Čeprav je bil prvotni dogovor s Fifo drugačen, je Katar tik pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu, spremenil svoje stališče. Obljube glede točenja alkohola so se tako izkazale za prazne. Dodatna težava je ta, da je eden glavnih sponzorjev Fife pivski velikan Budweiser.

"Po pogovoru lokalnih oblasti in Fife je bila sprejeta odločitev, da se alkoholne pijače z območja stadiona umaknejo ter prestavijo na območja Fifa navijaških con," so iz Fife sporočili v kratkem obvestilu za javnost in uradno potrdili, kar se je ugibalo v zadnjih dneh. Gre za novico, ki je močno užalostila marsikaterega navijača, ki si navijanja na tekmah, za katere je moral odšteti precejšen kupček denarja, brez piva, dveh ali treh ne more niti predstavljati. 

Sergio Aguero Nočna mora Šport Agüero se je pritožil nad sopotniki, tole mu ni bilo všeč

Še posebej težko bodo navijači – na družbenih omrežjih se je nemudoma usul plaz kritik na organizatorje prvenstva – sprejeli to novico zato, ker je Katar v zadnjih mesecih vse skozi obljubljal, da bodo navijači lahko do alkoholnih pijač dostopali tudi na stadionih. A očitno je šlo zgolj za prazne obljube, v želji, da bi prodali čim več vstopnic. A ne le to, da na stadionih in v njihovi okolici ne bo moč dobiti piva, iz Katarja le dva dni pred začetkom prvenstva prihaja še ena slaba novica. Pijane navijače bodo namreč lokalne oblasti izločile iz množice in jih poslale na posebna mesta za treznjenje. "Gre za mesto, kjer lahko zagotovimo, da bodo pijani navijači na varnem in da ne bodo ogrožali nikogar," je dejal šef svetovnega prvenstva v Katarju Nasser Al Khater za Sky News.

stadion Katar Svet Dva dni pred začetkom mundiala zavladala panika

Navijačem v tolažbo iz Fifinega sporočila za javnost je le to, da si bodo na stadionu vendarle lahko naročili pivo, toda brezalkoholno. Na Fifino sporočilo so se nemudoma odzvali tudi pri Budweiserju, kjer so na Twitterju zapisali: "No, to pa je nenavadno." Objavo so sicer nato kmalu izbrisali.

Točeno pivo Polemika Šport Prelomna odločitev zgolj 48 ur pred začetkom SP
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.