Šport > Nogomet
502 ogledov

Prelomna odločitev zgolj 48 ur pred začetkom SP

Točeno pivo Profimedia
Organizatorji nogometnega svetovnega prvenstva se zavzemajo za popolno prepoved točenja alkohola na tekmah v Katarju.

Prodaja alkohola v času tekem nogometnega svetovnega prvenstva v Katarju ostaja sporno vprašanje. Približno 48 ur pred uvodno tekmo se obeta nova prelomnica, ki bo imela posledice predvsem za navijače. Po poročanju medijev želi Katar uveljaviti popolno prepoved točenja piva okoli stadionov.

Strategijo strežbe alkohola naj bi znova spremenili in na območjih osmih stadionov svetovnega prvenstva med igrami ne bodo prodajali piva, poroča britanski časnik Times.

Odločitev naj bi bila torej uradna približno 48 ur pred uvodno tekmo mundiala med Katarjem in Ekvadorjem.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) in katarski organizacijski odbor zapisov v medijih za zdaj nista komentirala.

Točeno pivo | Avtor: Profimedia Profimedia

Nedavno so potekale razprave o alkoholu, ki bo na voljo na turnirju. Po poročanju medijev so Katarci prodajne stojnice za pivo, ki so že bile postavljene po osmih stadionih, v začetku tedna razstavili in jih na novo postavili drugje.

V skladu s tem si gostitelji prizadevajo za popolno prepoved alkohola, medtem ko sta Fifa in njen sponzor piva Budweiser temu nasprotovala. Fifa je za zdaj zavrnila poročanje medijev o spremembi glede točenja alkohola.

Britanski časnik Times pa vztraja, da so v sporu okoli tega za zdaj prevladali Katarci s svojo strogo držo.

Aleksander Čeferin Odločno Šport Čeferin ne pušča niti trohice upanja: "Šokirani trojici smo povedali ..."

Doslej je veljalo, da bodo navijači med tekmami SP med 20. novembrom in 18. decembrom lahko kupovali alkoholno pivo v določenih conah znotraj območij stadionov - vendar ne neposredno v arenah in le pred in po tekmah. Na stadionih bodo sicer točili brezalkoholno pivo. Zvečer je strežba alkohola dovoljena tudi na uradnem festivalu navijačev v središču Dohe.

Alkohol v Katarju ni popolnoma prepovedan, ampak ga strežejo le v zelo omejenem obsegu, na primer v barih ali restavracijah v nekaterih hotelih. Tujci, ki imajo dovoljenje za bivanje v Katarju, ga lahko kupijo tudi v trgovini, vendar morajo biti starejši od 21 let in za to potrebujejo posebno dovoljenje.

Šok Šport Argentinci zavrnili hotel s petimi zvezdicami, raje bodo bivali v ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice