Šport > Nogomet
662 ogledov

Prvi junak tega SP je nekoč tako bežal pred policijo in ji ušel

Enner Valencia Profimedia
Enner Valencia je razveselil navijače v svoji domovini, kjer pa je nekoč že imel nekaj neprijetnih trenutkov v reprezentančnem dresu.

Svetovno prvenstvo v Katarju se je odprlo s tekmo med domačo izbrano vrsto in Ekvadorjem. Južnoameriški predstavnik je bil na dvoboju zanesljiv, oba regularna zadetka, pa tudi enega, ki mu ga je razveljavil VAR, je dosegel član turškega Fenerbahčeja Enner Valencia in tako vsaj v domovini postal velik junak na začetku tokratnega mundiala.

Enner Valencia SP 2022 Šport Za uvod gostitelji nemočni, dvakrat natančen klubski soigralec Slovenca

A omenjeni nogometaš ima za sabo tudi že precej nenavadno zgodbo v reprezentančnem dresu. Oktobra 2016 je tako nastopil na tekmi južnoameriških kvalifikacij za SP v Rusiji in s soigralci s 3:0 premagal Čile. A dvoboja takrat ni končal na zelenici. Ob igrišču ga je namreč čakala policija, ki ga je želela aretirati zaradi neplačevanja preživnine njegovi hčerki. Dolžan je bil 17.000 evrov.

Valencia je hlinil poškodbo, naložili so ga na nosila in odnesli do reševalnega vozička. Ta je pospešil in odpeljal s stadiona, nesrečni policisti pa so nemočno tekli za 'poškodovanim' zvezdnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice