Šport > Nogomet
166 ogledov

Svetovni prvaki hitro zaostali, nato pa...

Olivier Giroud Profimedia
Branilci naslova zanesljivo odprli katarsko SP.

Francoska nogometna reprezentanca, ki na svetovnem prvenstvu v Katarju brani naslov prvaka, je v Al Vakri v svojem uvodnem obračunu premagala Avstralijo s 4:1 (2:1). Pred tem sta se v skupini D Danska in Tunizija razšli z 0:0.

Tako kot pred štirimi leti sta se v prvem krogu skupinskega dela srečali Francija in Avstralija. Takrat je z 2:1 slavila francoska zasedba, tokrat je bil takšen izid že po dobre pol ure. To je tudi pomenilo, da Francozi ne bodo ponovili najslabšega branjenja naslova v zgodovini (leta 2002 so se poslovili po skupinskem delu brez doseženega zadetka).

Še več, kljub kar nekaj odsotnostim poškodovanih reprezentantov so z igro pokazali, da niso zaman v ožjem krogu favoritov za naslov. Če bi ga ubranili, bi postali prvi s takšnim dosežkom po Braziliji 1962.

Avstralci so sicer napovedali nov zanimiv obračun, ko so povedli v deveti minuti, iz bližine je zadel Craig Goodwin. Pri tem si je ob posredovanju koleno poškodoval Lucas Hernandez ter tako še povečal seznam poškodb v francoskem taboru - brez SP so ostali Ngolo Kante, Paul Pogba, Christopher Nkunku in Karim Benzema.

V 22. minuti je po napaki v francoski obrambi od daleč močno streljal Mitchell Duke, so pa Francozi prevladovali v polju in v 27. minuti je z glavo izenačil Adrien Rabiot po podaji Thea Hernandeza, brata poškodovanega Lucasa, z leve strani. Pet minut pozneje je gol dosegel s 36 leti najstarejši nogometaš v dresu Francije v zgodovini svetovnih prvenstev Olivier Giroud, ki je po veliki napaki avstralske obrambe unovčil Rabiotovo podajo.

Francozi so izpeljali še nekaj nevarnih akcij, med drugim sta dve zapravila Kylian Mbappe in Antoine Griezmann, v sodniškem dodatku pa je na drugi strani Jackson Irvine s strelom z glavo zadel vratnico.

V 50. minuti je Giroud za malo zgrešil s "škarjicami", tudi sicer pa so Francozi prevladovali, bili nevarnejši, v 68. minuti pa povečali prednost prek Mbappejevega strela z glavo. Mbappe je bil s podajo vpleten tudi v četrti zadetek, tega je v 71. minuti dosegel Giroud, z 51. golom se je izenačil na vrhu lestvice strelcev v zgodovini Francije s Thierryjem Henryjem.

Olivier Giroud | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice