Šport > Nogomet
2807 ogledov

Največji vseh časov razkril, zakaj v Katarju gledamo takšne sodniške dodatke

Sodniški dodatek Profimedia
Pierluigi Collina, eden najbolj znanih nogometnih sodnikov vseh časov ter predsednik sodniške komisije pri Fifi, meni, da dolgi sodniški dodatki na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju niso nič posebnega

Ponedeljkova prva tekma med Anglijo in Iranom ni postregla le z osmimi zadetki (6:2), temveč tudi z že kar neobičajno dolgima sodniškima dodatkoma v obeh polčasih. Skupno so uradno z obvestilno tablo pokazali 21 minut dodatka (14 v prvem in sedem v drugem polčasu), ki pa so jih nato v praksi na igrišču podaljšali še za šest minut.

Zadnji gol na tekmi, iranski za 2:6, je tako padel šele v 13. minuti sodnikovega dodatka drugega polčasa. A po mnenju legendarnega nogometnega sodnika Pierluigija Colline takšni dogodki med SP ne bodo redkost.

"Poskušali bomo zelo natančno in skrbno preračunati, koliko časa je bilo med igro izgubljenega zaradi različnih dogodkov, ter ga nadomestiti. Ne želimo, da bi bilo v polčasu samo 42 ali 43 minut aktivne igre," je pojasnil vodja sodnikov pri Fifi.

Med dogodke, ki vplivajo na porabo aktivnega časa, je uvrstil različne dejavnike, kot so proslavljanje zadetkov, menjave, pomoč zaradi poškodb ali postopek ob izključitvah igralcev. "To lahko pomeni sedem, osem ali tudi devet minut dodatka," je še dodal Italijan.

Na ponedeljkovi prvi tekmi so te njegove napovedi presegli v obeh polčasih, a sta imela oba dodatka tudi neposreden vzrok: v prvem delu je bila to poškodba vratarja Irana Alija Beiranvanda, v drugem pa preverjanje morebitne enajstmetrovke z videosistemom in pozneje še odhod glavnega sodnika na ogled posnetka.

Alireza Beiranvand Obležal v krvi Šport Drama na drugi tekmi prvenstva: grozljiv trk za 15 minut prekinil tekmo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice