Šport > Nogomet
3955 ogledov

Drama na drugi tekmi prvenstva: grozljiv trk za 15 minut prekinil tekmo

Alireza Beiranvand
1/6
Profimedia
Tekma med Iranom in Anglijo je bila prekinjena za skorajda 15 minut, potem ko sta se dva iranska nogometaša zadela z glavama.

Za prvega vratarja iranske reprezentance Alirezo Beiranvanda se je debi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju zaključil že po dvajsetih minutah tekme z Anglijo, potem ko je stekel iz vrat, da bi odbil enega izmed angleških predložkov v kazenski prostor, pri tem pa je grozljivo trčil v svojega soigralca Majida Hosseinija ter najverjetneje utrpel pretres možganov.

Alireza Beiranvand | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nesrečni vratar je ves okrvavljen obležal na igrišču, na pomoč pa mu je priskočila zdravniška ekipa. Prekinitev je trajala slabih deset minut, uspeli so zaustaviti njegovo krvavitev iz nosu, pričakovalo se je, da bo počasi zapustil igrišče... Toda Beiranvand se je na veliko presenečenje vseh odločil, da nadaljuje s tekmo.

Pri tem je bil precej dezorientiran, izgledal je povsem izgubljen, zdravniki pa so mu vseeno dovolili, da s tekmo nadaljuje. Toda svojo agonijo je podaljšal le za nekaj minut, saj se je kmalu zrušil, z igrišča pa so ga po novih petih minutah prekinitve morali odnesti na nosilih. Pri tem se je verjetno ves svet spraševal, kako so mu zdravniki in uradno osebje sploh lahko dovolili nadaljevati s tekmo.

Alireza Beiranvand | Avtor: Profimedia Profimedia

Vsaj na prvi pogled se zdi, da je šlo za očiten pretres možganov, več pa bo znano, ko bodo v bližnji bolnišnici opravljene prve preiskave. Prav lahko se zgodi, da je za nesrečnega Beiranvanda svetovno prvenstvo že končano po vsega 20 minutah igre na prvi tekma prvenstva.

V igro je sicer namesto Beiranvanda vstopil Hossein Hosseini, ki pa se ni preveč izkazal, do konca tekme pa je prejel kar šest zadetkov ob zmagi Anglije s 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice