Šport > Nogomet
218 ogledov

Nizozemci v zadnjih minutah strli žilave nasprotnike

Nizozemska nogometna reprezentanca Profimedia
Nizozemci so svetovno prvenstvo odprli z zmago proti Senegalu.

Nizozemska nogometna reprezentanca je na drugi tekmi skupine A na svetovnem prvenstvu v Katarju premagala Senegal z 2:0 (0:0). Na stadionu Al Tumama v Dohi sta po zelo čvrsti in enakovredni predstavi v zadnjem delu dvoboja zadela Cody Gakpo (84.) in Davy Klaassen (90+9.).

Senegal je odločno krenil v tekmo in nekajkrat sprožil proti vratom, a ni ogrozil enega od kasnejših junakov obračuna Andriesa Nopperta. Na drugi strani so tudi Nizozemci nekajkrat poskusili, Daley Blind je z glavo meril mimo vrat v 17. minuti, le dve minuti kasneje pa se je pred vrati Frenkie de Jong preveč obotavljal in zamudil priložnost za udarec iz ugodnega položaja.

Nizozemska nogometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

V 25. minuti je nevarno z leve strani streljal Ismaila Sarr, a je Virgil van Dijk požrtvovalno z glavo izničil nevarnost. Za Nizozemce je v 40. minuti poskusil še Steven Berghuis, a je žoga po njegovem strelu končala prek vrat.

V drugem polčasu so prvi nevarneje zapretili oranžni, van Dijk pa je po podaji iz kota z glavo meril malenkost prek vrat. Noppertove pesti je na drugi strani zelenice v 65. minuti ogrel Boulaye Dia. Senegalci so bili v drugem delu nekoliko bližje zadetku, a je Noppert oranžne v 73. minuti rešil z odličnim posredovanjem po strelu Idrisse Gueyeja.

Dobrih deset minut kasneje po so po navidez nenevarni podaji v osrčje kazenskega prostora zadeli Nizozemci. Vratar Senegala Edouard Mendy je pri tem odtaval v prazno, do žoge pa je pred njim prišel Gakpo in z glavo zatresel mrežo.

Nizozemska nogometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Senegalci so dve minuti kasneje zapretili po strelu od daleč rezervista Papeja Gueyeja, a je bil znova na mestu vratar Heerenveena. Globoko v sodnikovem dodatku je nizozemsko zmago potrdil rezervist Klaassen, ki je v mrežo pospravil odbito žogo po obrambi Mendyja.

V nedeljo je v skupini A na uvodni tekmi SP Ekvador z 2:0 ugnal domačo reprezentanco. V drugem krogu bosta v petek tekmi Nizozemska - Ekvador ter Katar - Senegal.

Na prvi današnji tekmi je Anglija premagala Iran s 6:2, drugi obračun skupine B pa bo ob 20. uri, ko se bosta pomerila ZDA in Wales.

Alireza Beiranvand Obležal v krvi Šport Drama na drugi tekmi prvenstva: grozljiv trk za 15 minut prekinil tekmo

 

* Stadion Al Tumama, gledalcev 41.721, sodniki: Sampaio, Boschilia, Pires (vsi Brazilija).
* Strelca: 0:1 Gakpo (84.), 0:2 Klaassen (90+9).
* Senegal: E. Mendy, Koulibaly, Cisse, Sabaly, Diallo (od 62. Jakobs), I. Gueye, N. Mendy, Kouyate (od 73. P. Gueye), Diatta (od 73. Jackson), Sarr, Dia (od 69. Dieng).
* Nizozemska: Noppert, Blind, Ake, van Dijk, de Ligt, Dumfries, Gakpo (od 90+4. de Roon), de Jong, Berghuis (od 79. Koopmeiners), Bergwijn (od 79. Klaassen), Janssen (od 62. Depay).
* Rumeni kartoni: N. Mendy, I. Gueye; de Ligt.
* Rdeči karton: /.

 

* Skupina A:
- nedelja, 20. november:
Al Bajt: Katar - Ekvador                   0:2 (0:2)
- ponedeljek, 21. november:
Al Tumama: Senegal - Nizozemska            0:2 (0:0)
* Skupina B:
- ponedeljek, 21. november:
Kalifa: Anglija - Iran                     6:2 (3:0)
20.00 Ahmad bin Ali: ZDA - Wales
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice